четвер, 28 березня 2013 15:10

"Опозиція вважає, ніби Київ уже лежить у неї в ногах" - Цибулько

"Опозиція вважає, ніби Київ уже лежить у неї в ногах" - Цибулько
За словами політолога, мером Києва може стати безпартійна людина, але яка є чудовим господарником. Фото: glavred.info

На прийдешніх виборах у мери Києва може перемогти безпартійна людина, яка буде чудово розумітися на функціонуванні великого міського господарства.

Так вважає політолог Володимир Цибулько, про що він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"На жаль, останні вибори сформували певний жорсткий стереотип, що непартійна людина в Києві взагалі не може здобути ніякої перемоги ні в чому, - говорить він. - Тепер партіям треба або знаходити людей із досвідом управління великими містам і їх висувати, або знаходити не з надр партії фігуру, яка розуміється на функціонуванні міського господарства".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проміжного виборця негода змінила в бік негативного ставлення до влади - експерт

На думку експерта, попри всю нинішню критику голови КМДА Олександра Попова, у нього є значна перевага над своїми конкурентами.

"На Попова зараз працює одне - люди, які виставляються як його головні опоненти, взагалі не розуміють, що таке міське господарство, як воно функціонує, як узагалі функціонують великі господарські системи. Тобто переважно це чисті політики. І якщо знайдеться постать, яка розуміється на функціонуванні великих господарських систем, міського організму, то кияни можуть підтримати таку людину. Навіть без прив'язки до політичної партії", - переконаний Цибулько.

Він також наголосив, що опозиція рано заспокоїлася, думаючи, що вибори мера Києва у неї в кишені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Опозиції не слід шукати подарунків природи чи стихії" - політолог

"Опозиція наскільки задоволена результатами парламентських виборів у Києві, що вважає, ніби Київ уже лежить у неї в ногах. І що за нього вже боротися не треба. Але зміна виборчого законодавства може сформувати такі умови, що і половини з їхнього осіннього результату не лишиться", - заявив політолог.

За його словами, конфігурацію майбутньої Київради вирішуватимуть кандидати в депутати, які посіли на виборах до Верховної Ради другі-треті місця.

"На міських виборах дасться в знаки не місія перших, які виграли мажоритарні округи до Верховної Ради, а місія других-третіх, які посіли відповідно другі-треті місця. Тих, які понабирали по 10-15 тисяч голосів. Сумарно ці люди можуть сформувати зовсім іншу конфігурацію міської ради у Києві", - резюмував Цибулько.

Зараз ви читаєте новину «"Опозиція вважає, ніби Київ уже лежить у неї в ногах" - Цибулько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути