середа, 30 січня 2013 00:47

Опозиція намагається перехопити ідею євроінтеграції у влади - політолог

Опозиція намагається перехопити ідею євроінтеграції у влади - політолог
Володимир Цибулько Фото: radiosvoboda.org

Дії опозиції не сприяють пришвидшенню встановлення безвізового режиму між Україною та ЄС. Про це на прес-конференції сказав політолог Володимир Цибулько.

"Опозиція намагається перехопити євроінтеграцію як осучаснену національну ідею у влади. Але рівень кваліфікації і рівень внутрішньої консолідації у влади на сьогоднішній день дозволяє бути євроінтеграційним лідером і експлуатувати цю тему на користь собі та державі. Зрозуміло, що це дуже популярна тема, що 60-70% українців мріють про ЄС. Тут питання детермінізму, питання розуміння євроінтеграції. Кожен вкладає своє значення у цей термін, але в принципі, швидше за все, йдеться про верховенство права, свободи, про свободу підприємництва, свободу слова, зібрань, свободу пересувань. Дії опозиції не в стані посприяти пришвидшенню безвізовому режиму", - вважає експерт.

Він пояснив, за якої умови опозиція зможе експлуатувати тему євроінтеграції на свою користь.

"Є одна ініціатива, яка може бути унікальним для українського парламентаризму. Згадаймо, чим закінчилася остання сесія парламенту – це спробою зробити спільну заяву про об'єднання. Якщо така спільна заява буде, то тут опозиція зможе справді  проексплуатувати тему євроінтеграції на свою користь.  Зараз відбудеться багато процесуальних моментів. Наприклад, перший парадокс в тому, що, наприклад, інтереси "Газпрому" щодо сланцевого газу і інтереси "Свободи" – найнаціоналістичної партії – чомусь збігаються. Інтереси "Батьківщини"… Згадайте заяви про Євро-2012 - щоб зупинити або перенести. Чому заяви і дії опозиції за останні два роки часто співпадали з інтересами і діями недругів України? Оце є дуже складним питанням. Якщо опозиція навчиться грати власну гру так, щоб не лити воду на млин недругів України, тоді вона переможе. Якщо вона не зможе це зробити, то вона буде, скажімо, вічним актором в чужих сценаріях", - додав Цибулько.

 

Зараз ви читаєте новину «Опозиція намагається перехопити ідею євроінтеграції у влади - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути