пʼятниця, 06 вересня 2013 17:24

Опозиція лише імітує боротьбу за вибори мера - Фесенко

Опозиція лише імітує боротьбу за вибори мера - Фесенко
Володимир Фесенко. Фото: lenta-ua.net

У Партії регіонів розуміють, що програють вибори до Київради. Проте сподіваються на перемогу Олександра Попова, нинішнього голови КМДА, на виборах мера.

Таку думку висловив у коментарі Gazeta.ua політолог Володимир Фесенко.

"Єфремов озвучив вигідний варіант для влади. Тому що вони бояться втратити контроль над Києвом. У разі, якщо відбудуться вибори, скоріше за все у Києвраді буде більшість опозиційних. Тоді опозиція зможе отримати вплив на процеси у Києві під час президентських виборів. Для Партії регіонів це не вигідно. Є два варіанти, які влаштовують "регіоналів" - Попов виграє і буде свій мер, а Київрада залишиться нинішньою. Інший варіант - якщо виграє кандидат від опозиції йому влаштовують "гарне" життя. Він буде під пресом: у нього не буде контролю над Києврадою, він не зможе провести жодного свого рішення, не буде достатньо бюджетних грошей. Навряд чи кандидату від опозиції уряд будуть давати додаткові гроші на вирішення київських проблем. Це буде не мер, а Британська королева - влада без повноважень", - розповів Фесенко.

Експерт зазначив, що опозиція лише імітує боротьбу за вибори мера, насправді опозиційні лідери туди не підуть. "Вони готуються до президентських виборах. Опозиційні лідери зараз поводяться, як "собака на сіні". Самі не хочуть йти на київські вибори й іншим не дають. Їх не влаштують тільки вибори мера, оскільки зацікавлені у виборах до Києвради", - заявив політолог.

Нагадаємо, сьогодні голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що вибори до Київської міськради пройдуть не раніше 2015 року.

 

Зараз ви читаєте новину «Опозиція лише імітує боротьбу за вибори мера - Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути