неділя, 02 лютого 2014 21:24

Опозиція хоче повернути Конституцію 2004 року - Яценюк

Опозиція хоче повернути Конституцію 2004 року - Яценюк

Опозиція має намір на майбутньому пленарному тижні в парламенті підняти питання про повернення Конституції України 2004 року.

"На наступному парламентському тижні ми будемо ставити питання про повернення Конституцією 2004 року... З вівторка ми хочемо розпочати процес реальних конституційних змін", - заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк в ефірі 5 каналу ввечері в неділю.

На думку Яценюка , існують юридичні механізми , які дозволяють після голосування в парламенті відразу ж почати жити за Конституцією 2004 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Булатов вилетів у напрямку Риги для лікування - Порошенко

"Якщо ми зараз говоримо про відновлення справедливості та законності - це голосування одного конституційного акту в стінах Верховної Ради України. Це буде акт на виконання рішення Конституційного Суду 2010 року" , - підкреслив Яценюк.

За словами народного депутата після прийняття конституційного акту, необхідно буде пройти "через повну конституційну процедуру", яка займе 7-8 місяців.

"Але зараз країна повинна жити за конституцією парламентсько -президентської республіки", - зазначив Яценюк.

"Український народ через парламент проголосує за те, щоб зараз в Україні діяла Конституція 2004 року", - підкреслив народний депутат.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція хоче повернути Конституцію 2004 року - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути