понеділок, 15 вересня 2014 11:48

"Опозиційний блок" буде під патронатом Льовочкіна, а не Медведчука - Фесенко

"Опозиційний блок" буде під патронатом Льовочкіна, а не Медведчука - Фесенко
Фото: telegraf.com.ua

Вибори на Донбасі пройдуть лише на тих округах, які знаходяться під контролем України.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Думка про те, що вибори можна провести по всій території Донбасу виникла тиждень тому. Ця ідея обговорювалася. Але всі останні події, а також заява Юрія Луценка, свідчать про інше. Скоріше за все, вибори до ВР відбудуться лише на тих округах, які знаходяться під контролем України", - каже він.

Політолог також вважає, що "Опозиційний блок" має невеликі шанси потрапити до нової Верховної Ради.

"За партійними списками ця політична сила до ВР не пройде. По мажоритарних округах - має шанси. Так само як "регіонали" не братимуть учать у виборах партією. Але по округах дехто може пройти", - зауважив він.

За словами Фесенка, на Донбасі голосуватимуть за новий парламент ті, хто підтримував нинішню українську владу. "І вони підтримають або партію Порошенка, або Тігіпка", - вважає експерт і зазначає, що проблема "Опозиційного блоку" полягає в тому, що там немає яскравого харизматичного лідера. "Це суттєво знижує шанси на виборах", - каже Фесенко.

Також він виключає, що до виборчого списку "опозиціонерів" увійде Віктор Медведчук.

"Навряд чи Льовочкін домовлятиметься з Медведчуком. До того ж Медведчук для Донбасу чужий. Однак, спроби домовитися були, перемовини велися. Але судячи з усього ця ідея не була реалізована. Зокрема, внаслідок особистісних протиріч. Думаю, "Опозиційний блок" буде під патронатом Льовочкіна, а не Медведчука", - зазначив Фесенко.

Нагадаємо, що шість політичних партій України об'єдналися в неділю в одну партію з назвою "Опозиційний блок". До нього ввійшли: Партія розвитку України (створена Сергієм Льовочкіним на базі частини Партії регіонів), партія "Трудова Україна", партія "Україно, вперед" (Наталії Королевської), – а також менш відомі політсили: партія "Центр" (Вадима Рабиновича), партія "Нова політика" (Володимира Семиноженка) і Партія державного нейтралітету України (про діяльність цієї партії, що відбувалася головно у Криму, останнім часом мало що відомо). Крім того, до нової партії долучилися ще понад 50 громадських організацій.

Зараз ви читаєте новину «"Опозиційний блок" буде під патронатом Льовочкіна, а не Медведчука - Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути