неділя, 31 березня 2013 13:45

Опозиція не підтримає Порошенка на виборах мера Києва — політолог

Опозиція не підтримає Порошенка на виборах мера Києва — політолог
Фото: vsiknygy.net.ua

Верховна Рада повинна призначити чергові вибори депутатів Київради та мера столиці, переконаний керівник Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимир Бондаренко. Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Згідно із законом, повноваження Київської міської ради закінчуються 28 травня, - зазначає політолог. - Тому у парламенту нема юридичних підстав не призначати вибори. Нацкраще їх провести 2 червня, як пропонує опозиція. Але "регіонали" хочуть якомога більше відтермінувати дату виборів, тому внесли подання у Конституційний суд. А оскільки його котролює президент, то буде прийнято не юридичне, а політичне рішення".

На думку фахівця, вибори можуть зробити позачерговими на дворічний термін повноважень депутатів і мера.

"Парламентська більшість може з політичної доцільності обрати такий варіант: зробити вибори в столиці позачерговими — на два роки, до всеукраїнських місцевих виборів, - припускає Бондаренко. - Це значно зменшить число бажаючих балотуватися і на мера, і в депутати, що на руку "регіоналам".

Фахівець переконаний, що Віталій Кличко не висуватиме свою кандидатуру на посаду міського голови.

"Він уже націлений на президентські вибори 2015 року. До того ж, повноваження столичного мера значно урізані. Тому бути весільним генералом, з якого усі кепкуватимуть, він не хоче, - каже політолог. - Для нього краще провести на цю посаду близьку до свого оточення людину, яка б його влаштовувала і підтримала у президентських перегонах".

Водночас Володимир Бондаренко упевнений, що опозиція не підтримає кандидатуру Петра Порошенка на мера столиці.

"Опозиція не підтримає Порошенка, незважаючи на його попередні домовленості з керманичем "Батьківщини" Арсенієм Яценюком. Але багатьом киянам набридла влада мільярдерів, купівля голосів на цей раз не пройде. До того ж у опозиції велика лава запасних. Той же Яценюк, Олександра Кужель, "свободівець" Андрій Іллєнко, Микола Катеринчук тощо. А найкращий кандидат — народний депутат Володимир Бондаренко. Він двічі був депутатом Київради, очолював виконком Святошинської райради".

На думку політолога, вибори до Київради все одно відбудуться нинішнього року.

"Передвиборча кампанія фактично почалася. Хоча через негоду рейтинг Олександра Попова дещо знизився, але його електорат практтично незмінний - "бабусі Черновецького". Попов уже зробив перший піар-хід — звільнив свого заступника і керівника "Київавтодору". Таким чином в очах бабусь він виглядає як суворий начальник, який може покарати несумлінних чиновників", - резюмує Володимир Бондаренко.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція не підтримає Порошенка на виборах мера Києва — політолог ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

77

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути