неділя, 19 січня 2014 15:51

"Опозиція найближчими днями має показати реальне виконання своїх обіцянок" - експерт

"Опозиція найближчими днями має показати реальне виконання своїх обіцянок" - експерт
Фото: lenta-ua.net

Завдання, оголошені опозицією зі сцени Майдану сьогодні, 19 січня, це менше, ніж очікувалося, але більше ніж нічого. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран. На думку експерта, найближчими днями стане ясно, наскільки серйозно опозиційні лідери ставляться до своєї ролі у протестному русі.

"Ідеї про створення народної ради та уряду - хороші, але для цього потрібні дві важливі речі, яких у опозиції наразі немає - це стале фінансування, своєрідна податкова система, та підтримка силових структур. Також замало конкретики у питанні щодо конкретного тиску на діючу владу. Найреальнішим з усього пропонованого зараз виглядає створення загонів народної самооборони на регіональному рівні. Самооборона Майдану вже є, але вона ще не структуризована, у цих людей ще немає розуміння ієрархії."

На думку Сергія Тарана, пітримка опозиції народом зараз повністю залежить від того, наскільки чітко та оперативно вони виконуватимуть ті завданні, які сьогодні були озвучені та задекларовані.

"Говорити про нові обличчя в опозиції та спад енергії Майдану зарано - це буде видно лише найближчими днями. Нинішня опозиція легітимна, це опозиція з мандатами, саме тому людям варто зараз активно співпрацювати з нею, шукати компроміс і діяти разом. В свою чергу опозиція має пояснити конкретні механізми реалізації того, що вони сьогодні обіцяли", - додав експерт.

 

Зараз ви читаєте новину «"Опозиція найближчими днями має показати реальне виконання своїх обіцянок" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути