четвер, 08 листопада 2012 20:31

"Опозиція має показати, що вона має характер і свою позицію" - політолог

"Опозиція має показати, що вона має характер і свою позицію" - політолог
Олексій Голобуцький. Фото: vidgolos.com

В опозиції немає чіткої стратегії дій щодо захисту результатів виборів.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олексій Голобуцький.

Говорячи про те, чому в опозиції постійно змінюються думки з приводу доцільності проведення перевиборів по 5-ти проблемним округам чи перевиборів загалом по всій країні, він наголосив:

"Певно, спрацьовує усвідомлення того, що по суті вже всі народні депутат. Водночас, мають бути дуже великі переконання і чітка стратегія, а її у них немає. Тому і різні погляди".

Експерт додав: "Партія регіонів встановила правила гри і грає за ними, тоді як опозиція намагається в чужій грі грати за своїми правилами. Це нереально. Створюючи нові правила і нав'язуючи їх влада виграє. Те, що опозиція намагається придумати щось своє ні до чого не призведе. Щоб вона не робила, у цій ситуації це буде даремно".

Голобуцький підкреслив, що опозиція вже неправильно вчинила, коли вирішила піти на вибори, тоді як екс-прем'єр Юлія Тимошенко перебуває за гратами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Владі доведеться переманити з опозиції 40 "тушок" для конституційної більшості - Іллєнко

"Я вважаю, що якщо твій політичний лідер сидить в тюрмі, а ти проводиш виборчу кампанію і ідеш в парламент, значить ти легалізуєш повністю цей судовий вирок. Це та політична ситуація, яка є зараз. Лідер сидить в тюрмі, вона довела, що готова іти до кінця. Крім того, зараз вона оголосила голодування, а вони кажуть: "Не треба, Юліє Володимирівно, ні в якому разі. Це не зрозуміло і я не знаю, що подібні ситуації виникали б в інших країнах. Наврядчи соратники Ганді не підтримували його", - підкреслив він.

"Якщо це тільки політичні забавки, то ясно — хтось сидить у тюрмі, а хтось займається парламентом, але люди в це просто не повірять. Тому вони і не виходить на вулицю", - додав політолог.

Голобуцький переконаний, що своїми діями опозиція сама загнала себе у глухий кут, із якого зараз дуже важко знайти вихід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В законі відсутні норми, на підставі яких ЦВК могла б провести повторні вибори — член ЦВК

"По-перше, опозиція взяла участь у виборах при тому, що її лідери — за ґратами. По-друге — вони голосували за закон, через який було зроблено всі ці порушення під час голосування і підрахунку голосів. Зараз в опозиції знову немає консолідованої позиції. Ну покричали по обнулення списків. А що робити з мажоритарниками?, - наголосив він. - Потрібна якась одна консолідована позиція — не йти в парламент, саботувати засідання парламенту, чи щось інше робити, але разом. Опозиція має показати, що вона має характер і свою позицію".

Зараз ви читаєте новину «"Опозиція має показати, що вона має характер і свою позицію" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути