неділя, 02 лютого 2014 18:13

Опозиція готується подати на владу в Гаазький трибунал - ключові тези інформаційного мітингу
40

Фото: Фото: Тарас Подолян

Сьогодні у Києві на Майдані Незалежності відбувся інформаційний мітинг.

Він розпочався о 13:00-й годині. Після загального молебня до участі у ньому долучилися представники громадського сектору Євромайдана та Автомайдана Юрій Луценко, Андрій Дзиндзя, Сергій Поярков, нардепи та лідери опозиції - Віталій Кличко, Олег Тягнибок, Арсеній Яценюк та Петро Порошенко. На Майдані Незалежності зібралися кількадесят тисяч учасників.

Сергій Поярков, громадський діяч, художник: "Це вони, Янукович та Кожара, невеличка подряпинка. А ці активісти та ви — герої України. Я хочу сказати також, що автомайдан не припинив і не припинить свою діяльність. Він буде з Вами. Ми будемо з Вами. Ми Вас не полишимо. Нехай вони не думають, що нас залякали".

Юрій Луценко, екс-міністр МВС, лідер руху "Третя республіка": "Гірка правда в тому, і всі з вас в цьому пересвідчилися, що навіть ті, хто голосував Януковича зрозуміли, що це все залізні кулаки Путіна, що тримають його за яйця".

Петро Порошенко, народний депутат : "Я з Віталієм і Арсенієм повернувся з Мюнхена. Він став українським, покритий жовто-блакитними прапорами. Всі бачили, що Україна сьогодні — питання номер один безпеки у світі. Інтереси народу мають бути захищені. Нам недостатньо лише слів солідарності. Ми потребуємо рішучих дій, притягнення до відповідальності тих, хто знущається над людьми"

Олег Тягнибок народний депутат, лідер "Свободи": "Є добра новина з Мюнхена. Має бути створена міжнародна слідча комісія, бо нашим суддям довіряти не можна. Наші юристи-міжнародники збирають документи для подання до гаагзького трибуналу. Долучайтеся до збору матеріалів. Чим їх буде більше, тим більше шансів на позитивне рішення суддів".

Віталій Кличко, народний депутат, лідер УДАРа: "Ми будемо вимагати перегляду так званого закону "про амністію", який без погроз президента не змогли ухвалити без кнопкодавства".

Арсеній Яценюк, народний депутат, лідер ВО "Батьківщина запропонував 4 пункти виходу з кризи:

Перше завдання Майдану, вимога, яка ставиться до влади — це звільнення усіх борців, усіх героїв з-під варти.

Другий пункт плану дій опозиції та Майдану у тому, що в Україні під егідою Ради Європи буде створено міжнародну комісію з розслідування злочинів режиму Януковича.

Третя теза лідера "Батьківщини" полягала у тому, що Україні потрібна фінансова допомога західних партнерів.

Четверте, що необхідно зробити в Україні, за словами, політика, це відновити народну владу.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція готується подати на владу в Гаазький трибунал - ключові тези інформаційного мітингу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути