Ексклюзиви
понеділок, 12 серпня 2013 12:16

Опозиції радять написати спільний план перетворень країни

Опозиції радять написати спільний план перетворень країни
Фото: dt.ua

Поодинокі висловлювання нардепів про розподіл майбутніх посад у владі поміж лідерами опозиції ні до чого не призведуть.

Так Gazeta.ua політолог Сергій Таран прокоментував думку "ударівця" Павла Рябікіна про те, що при президентові Віталію Кличку прем'єром може бути Арсеній Яценюк, а спікером — Олег Тягнибок.

"Це поки лише заяви окремих депутатів. Якщо вже вони будуть оформлені в позицію тієї чи іншої політичної сили, тоді можна буде говорити про суперечки в опозиції. Ближче до виборів вони взагалі можуть відійти на другий план. Зараз так відбувається, бо один із лідерів опозиції перебуває у в'язниці. Зрозуміло, що фізично вона не зможе брати участь у виборах. Але визнати це як факт "Батьківщина" не може, бо таке означатиме політичне визнання, що Тимошенко сіла через справедливе судове рішення. Її й надалі будуть називати кандидатом в президенти. Саме те, що вона політично залишаться лідером, породжує суперечки. Якщо Тимошенко буде брати участь у виборчій кампанії, будуть інші заяви. Але зараз педалюється думка, що найбільшу конкуренцію може скласти Кличко", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська опозиція добиватиметься повернення Тимошенко політичних прав

За словами експерта, було б правильно, якби опозиція презентувала єдиний план перетворень країни, під яким би підписалися три опозиційні сили.

"Це не була б політична програма партії, тому що в кожного вона своя. Після такого плану можна було б за логікою ділити посади відповідно до документу. Так правильно. Таку програму зробити не важко. За останні років десять їх було розроблено мінімум з десяток. Але підписатися під таким планом лідерам опозиції буде достатньо важко", - зазначив Таран.

"Тим більше, що їм також потрібен спільний план на президентські вибори. Бо всі розуміють: вони будуть відбуватися зі зміною правил, інакше Януковичу перемогу не бачить. Крім того, очевидно, що результат залежатиме не лише від того, як проголосують люди, а як будуть захищені результати. Підготовку до цього опозиції треба було починати ще вчора. Якщо цього не зроблять, програють виборчу кампанію. Тому у них немає іншого виходу, окрім того, аби це зробити", - зауважив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Опозиції радять написати спільний план перетворень країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути