субота, 25 квітня 2015 09:45

ООН не дасть Україні миротворців - постпред України при ЄС

ООН не дасть Україні миротворців - постпред України при ЄС

Вважати, що ООН дасть добро на розміщення своїх сил в Україні, це будувати ілюзії.

Про це в інтерв'ю "ZN.UA" заявив постійний представник України при Європейському Союзі Костянтин Єлісєєв.

"Я вважаю, що найбільш перспективною в цьому плані є місія ЄС - в рамках Спільної політики безпеки і оборони. Дехто каже про ООН, але я, як людина, що має досвід роботи в цій організації, стверджував і стверджую - це ілюзія. Звичайно, це був би ідеальний варіант. Але, на жаль, з відомих причин, РБ ООН сьогодні свого мандата не дасть. У той же час, для розміщення місії ЄС мандат ООН не обов'язковий", - відзначає він.

За словами Єлісєєва, для направлення місії ЄС досить консенсусу всіх країн - членів Євросоюзу. Тому зараз наші дії спрямовані на те, щоб цей консенсус був досягнутий.

"Ми передали наші пропозиції, де чітко виписали 15 можливих завдань, які могла б виконувати майбутня місія ЄС. Підкреслю: в підтримку виконання Мінських домовленостей. Ці домовленості вельми непрості, місцями навіть суперечливі. Тому одна місія ОБСЄ, при всій повазі до цієї організації, не в змозі виконати весь комплекс поставлених завдань. Сьогодні місія ОБСЄ посилюється, але її робота пов'язана суто з моніторингом та верифікацією, мандат місії досить обмежений. Крім того, місія ОБСЄ була, є і буде, і давайте про це відверто скажемо, заручником позиції однієї великої країни - учасниці ОБСЄ. Що якщо завтра ця країна прийме рішення про припинення мандата? Тому ми і виступаємо за розміщення міжнародної миротворчої місії", - сказав Єлісєєв.

Зараз ви читаєте новину «ООН не дасть Україні миротворців - постпред України при ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути