Ексклюзиви
середа, 12 жовтня 2011 18:30

ООН дала можливість владі затягнути стару пісеньку про "поганий колишній уряд"

ООН дала можливість владі затягнути стару пісеньку про "поганий колишній уряд"

Комітет ООН з дотримання Кіотського протоколу (Конвенції про зміну клімату) на своєму засідання 12 жовтня визнав некоректним ведення Україною Кадастру викидів парникових газів до 2008 р.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

У зв'язку з цим комітет вирішив тимчасово заборонити торгувати квотами на викид парникових газів в рамках Кіотського протоколу.

У той же час, в України залишається можливість продавати одиниці скорочення викидів (термін, який використовується для визначення скорочень викидів парникових газів: діоксиду вуглецю, метану, закису азоту, гідрофторвуглеців, перфторвуглевожнів і гексафториду сірки) за міжнародною процедурою.

"На жаль, помилки минулого уряду створюють проблеми щодо реалізації Кіотського протоколу в Україні, - прокоментував це рішення міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський. - Переконаний, що коли Комітет із дотримання розгляне звіт про ведення Кадастру викидів парникових газів в 2010 р., все проблемні питання будуть зняті. Це відбудеться найближчим часом ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальні "кіотські гроші" дадуть Могильову на оновлення автопарку

Засідання Комітету з дотримання Кіотського протоколу запевнило 12 жовтня в німецькому Бонні.

На одному з наступних найближчих засідань Комітет розгляне звіт України про ведення Кадастру викидів парникових газів до 2010 р.

19 вересня повідомлялося, що міністр екології погодив з Організацією з розробки нових енергетичних та промислових технологій (НЕДО, Японія) проекти, які в перспективі будуть реалізовуватися в рамках Кіотського протоколу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко про "кіотські гроші": Обов'язково так зробила би знову

У середині вересня Президент України Віктор Янукович попередив прем'єр-міністра України Миколу Азарова та першого віце-прем'єра, міністра економічного розвитку Андрія Клюєва про можливі звільнення в разі невиконання Україною міжнародних зобов'язань за Рамковою конвенцією ООН про зміну клімату та за Кіотським протоколом до даної програми.

13 вересня повідомлялося про рішення Кабінету міністрів продано 6 млн 712,113 тис. тонн еквівалента CO2.

Зараз ви читаєте новину «ООН дала можливість владі затягнути стару пісеньку про "поганий колишній уряд"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути