пʼятниця, 17 січня 2014 09:42

Олійник каже, що від його закону журналісти-професіонали не постраждають

Олійник каже, що від його закону журналісти-професіонали не постраждають
Володимир Олійник. Фото: www.transparentukraine.org

Доповнення до Кримінального кодексу, за які проголосувала Верховна Рада у четвер 16 січня дозволять зупинити тих, хто "знає, що розповсюджує неправду".

В цьому переконаний один із ініціаторів доповнення народний депутат під Партії регіонів Володимир Олійник, пише Радіо Свобода.

"Якщо людина свідомо, як кіллер, знаючи про те, що ця інформація недостовірна, починає підривати ділову репутацію – репутацію громадянина, і це робить системно і свідомо – це предмет кримінального провадження", - сказав він.

"От практика застосування цієї норми проявиться в цьому році. А я вам скажу – зупинять тих, хто заздалегідь знає, що розповсюджує неправду, але ніхто не постраждає, хто працює як професіонал, і знає, що кожне слово він може підтвердити", – додав "регіонал".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нам не треба зміна облич 2015 року, а треба зміна системи вже 2014-го"

Нагадаємо вчора народні депутати проголосували за доповнення до Кримінального кодексу новою статтею номер 151-1 під назвою "Наклеп". Згідно з цією статтею, наклеп – це умисне поширення завідомо недостовірних відомостей, що ганьблять честь і гідність іншої особи. В якості покарання визначений штраф.

Утім, якщо ці дані поширені у ЗМІ чи в інтернеті, а також стосуються звинувачення особи у тяжкому злочині – їхньому розповсюджувачу загрожує ув'язнення до 2 років.

Зараз ви читаєте новину «Олійник каже, що від його закону журналісти-професіонали не постраждають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути