Ексклюзиви
понеділок, 19 листопада 2012 22:01

"Огидно вітатися з ідіотами і лицемірами" - КВУ посварився з черкаськими опозиціонерами

"Огидно вітатися з ідіотами і лицемірами" - КВУ посварився з черкаськими опозиціонерами
Булатецький за "ідіотів і лицемірів" вимагає звільнення голови КВУ Черненка та його заступника Саса. Фото: provce.ck.ua

Протистояння між кандидатом у народні депутати Миколою Булатецьким та Черкаською організацією комітету виборців України переросло у відкритий конфлікт.

Спочатку Булатецький від імені Форуму демократичних сил заявив про "недостатньо об'єктивне висвітлення кампанії" з боку спостерігачів від КВУ. Це спричинило бурхливу реакцію заступника голови КВУ.

"Ми не виборчий штаб, не пропагандистський орган опозиції. У нас є свої симпатії, своя громадянська позиція. А от у авторів заяви бракує клепки. Я тепер не знаю, чи братись за спостереження за повторними виборами, якщо вони відбудуться. Мені огидно вітатись з ідіотами і лицемірами", - заявив Юрій Сас.

Згодом він визнав, що першу заяву зробив під впливом емоцій.

"Черкаська КВУ бажає успіхів Миколі Івановичу Булатецькому в його спробах стати народним депутатом. Ми оприлюднили відповідну заяву, в якій виклали своє бачення ситуації навколо результатів виборів у 194-му та 197-му округах. Стосовно останніх заяв Булатецького та резолюції "Форуму", ми можемо лише висловити жаль із приводу повного нерозуміння Булатецьким та Даценком ролі та місії моніторингових організацій, міжнародних місій спостереження. Ми категорично не згодні зі звинуваченнями в необ'єктивному висвітлені подій, наше розуміння об'єктивності та неупередженості, очевидно, відрізняється від їхнього. Будь-які втручання в нашу діяльність та спроби змусити нас давати упереджені оцінки, як і вимагання виходити за межі своєї компетенції, ми будемо або ігнорувати, або присікати в законному порядку", - попередили в КВУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черкаська опозиція закликала нардепів-опозиціонерів відмовитися від мандатів і провести нові вибори

Ці заяви обурили кандидата в депутати від "Батьківщини" по 194 окрузі Миколу Булатецького.

"Упродовж усієї кампанії устами керівників КВУ поширювалася брехлива інформація, що на 194 окрузі лідирувала мій опонент Валентина Жуковська, що представники опозиції побили її агітаторів. Час розставив усе на місця. Вважаю, що такі заяви з'являлися аж ніяк не випадково. Думаю, що черкаська КВУ системно діяла на підтримку влади. Після таких дій керівнику КВУ Олександру Черненку та його заступнику Юрію Сасу варто піти у відставку. Якщо вони не погодяться, ми вимагатимемо це зробити від імені Комітету захисту голосів виборців. Не виключаю, що за "ідіотів і лицемірів" будемо вимагати через суд грошову компенсацію в розмірі 100 тисяч гривень, яку потратимо на оплату праці спостерігачів і членів комісії. З такою фінансовою допомогою нам не потрібна підтримка КВУ", - наголосив опозиціонер.

Нагадаємо що на 194 окрузі в Черкасах із великим відривом переміг опозиціонер Микола Булатецький, однак ЦВК не визнав його перемогу й призначив перевибори.

Зараз ви читаєте новину «"Огидно вітатися з ідіотами і лицемірами" - КВУ посварився з черкаськими опозиціонерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути