понеділок, 04 травня 2015 19:21

Обстрілів з боку бойовиків на Донбасі не поменшає - військовий експерт

Обстрілів з боку бойовиків на Донбасі не поменшає - військовий експерт
REUTERS

Росія намагається дистанціюватися від дій бойовиків на Донбасі.

Про це Gazeta.ua сказав військовий експерт Ігор Козій, коментуючи телефонну розмову міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова і державного секретаря США Джона Керрі щодо створення робочих підгруп Контактної групи з метою неухильного виконання сторонами всіх положень Мінських домовленостей.

"Те, що пан Лавров іноді каже неправду, це ми вже бачили по Криму. На жаль, тим самим страждає і президент РФ. Вірити таким людям дуже важко і небезпечно. Міжнародна спільнота вже зіштовхнулася з неправдивими висловлюваннями і президента РФ і міністра закордонних справ. Нехай вони далі вирішують, наскільки можна довіряти цим заявам", - сказав Козій.

"З військової точки зору, я не вірю жодному їхньому слову. І причина, на жаль, банальна. Як правило, вони (Росія - ред.) пробують дестанціюватися від того, що самі роблять", - додав він.

Експерт переконаний, що створення таких робочих груп не зупинить обстріли з боку бойовиків. "Фактично, обстрілами керує і займається ФСБ Росії з одного боку і Генштаб РФ з іншого боку. Політичними і міжнародними питаннями відає міністерство закордонних справ РФ. Роль Путіна полягає лише у тому, що він координує одну та іншу діяльність", - зауважив експерт.

За словами Козія, керівництво Росії лише намагається показати "спроби гарантувати мир". "І сказати, що Російська Федерація у цьому питанні буде поводити себе якось по-іншому, на сьогоднішній день підстав немає", - резюмував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Обстрілів з боку бойовиків на Донбасі не поменшає - військовий експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути