понеділок, 20 січня 2014 13:50

Суспільство перемогло, бо Янукович прокинувся — Палій

Суспільство перемогло, бо Янукович прокинувся — Палій
Олександр Палій

Політолог Олександр Палій переконаний, що від нічних сутичків на столичній вул. Грушевського виграло суспільство, оскільки президент Віктор Янукович відреагував на протести.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua

"Спочатку ситуація на Грушевського виглядала вигідною владі. Це міг бути привід для розгону майдану, оскільки протест набув насильницького характеру. Проте у результаті цієї ситуації виграло суспільство. Оскільки тепер влада не може його ігнорувати. Через два місяці Янукович прокинувся і побачив, що в країні є протести і величезна соціальна напруга", - розповів Палій.

За його словами, лідери опозиції зайняли правильну позицію.

"Заяви та дії опозиціонерів були спрямовані на те, щоб розрядити ситуацію саме в мирний спосіб. Опозиція уникає спроб взяти все під контроль, тому вона не діє. І правильно робить. Оскільки накличе на себе кримінальні справи, що є підбурювачем. Хоча насправді підбурювачем є сама влада, вона збурює людей", - розповів політолог. Він не виключає, що ситуація може закінчитись достроковими виборами.

"Заява опозиції про київські вибори раціональна та реальна. Треба поставити скриньку і закликати всіх киян голосувати під цілодобовим чергуванням камер. Впевнений, явка киян буде на 90 відсотків", - додав Палій.

Він переконаний, щоб врегулювати ситуацію в країні влада має прийти до національного миру.

"По-перше: владі треба відкликати закони. По-друге: треба нарешті зрозуміти, що більшість суспільства виступає за Європу. Тому треба відновити переговори з асоціацією та взяти кредит у МВФ. Варто постійно рухатись в інтересах країни і більшості бізнесу. По-третє: треба сформувати технічний уряд, який буде працювати на країну. І нарешті треба оголосити амністію депутатам за злочинні голосування і вчорашнім мітингувальникам, які ним опирались", - зауважив політолог.

Нагадаємо, вчора Віктор Янукович зателефонував лідеру "Батьківщини" Арсенію Яценюку. Повідомив про готовність до переговорів. Президент призначив головою Робочої групи для вирішення політичної кризи Андрія Клюєва.



Зараз ви читаєте новину «Суспільство перемогло, бо Янукович прокинувся — Палій ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути