середа, 12 жовтня 2016 20:05

Потрібно ухвалити програму розвитку космічної галузі та провести фінансове оздоровлення "Південмашу"

Про це Голова партії Юлія Тимошенко наголосила під час зустрічі з науковцями, конструкторами, інженерами та працівниками КБ "Південне" та "Південмашу", яка відбулася сьогодні у Дніпрі.

Про програму розвитку космічної галузі

Лідер "Батьківщини" вважає абсурдом те, що в Україні, яка цілком заслужено вважається космічною державою, відсутня програма розвитку цієї сфери, а остання стратегія розвитку ухвалювалася ще за часи її прем'єрства.

 

Юлія Тимошенко обурена тим, що "космічна держава вносить проект бюджету на наступний рік без програми розвитку космічної галузі".

"Що влада в документі пише? Під що гроші виділяє? Які гроші потрібні на галузь? Які результати отримаємо?" – запитала Юлія Тимошенко.

Вона розкритикувала уряд, який своїми непрофесійними діями позбавляє фінансування і руйнує космічну галузь України.

"Треба правильно поставити цілі, правильно забезпечити їх стартовими фінансами, обов'язково очистити і реструктурувати усі борги "Південмашу" та КБ "Південне", одночасно провівши санацію. Борги підприємств – це не погана праця працівників, адже підприємства мають працювати в контексті розвитку космічної галузі. Якщо такої програми не існує або вона не втілюється, то звідки можуть взятися нормальна окупність галузі та підприємства?" – наголосила Юлія Тимошенко.

Тож "Батьківщина", як запевнила її лідер, наполягатиме на негайному ухваленні програми розвитку галузі, яка "буде підтверджена фінансами в бюджеті".

Про фінансове оздоровлення "Південмашу"

Окрім цього, Тимошенко повідомила, що фракція вимагатиме ухвалення законопроекту №4130 про фінансове оздоровлення "Південмашу".

"На сьогоднішній день цей законопроект пройшов комітет, міністерства і ми будемо наполягати, щоб в наступний сесійний тиждень він був поставлений на голосування. Цей проект закону вирішує питання повного вашого фінансового здоров'я, повернення до нормальної діяльності", – розповіла присутнім Юлія Тимошенко, яка є автором законопроекту.

 

Окрім цього, на думку лідера фракції, треба з'ясувати, у якому напрямку має працювати "Південмаш" та в якому контексті він почне давати результат і зароблятиме гроші.

Юлія Тимошенко не виключає, що "об'єднання "Південмашу" та КБ "Південне" єдиною програмою участі в світових стратегіях розвитку, єдиною стратегією виробництва та єдиною системою замовлень може дати позитивний результат та поштовх для розвитку космічних та суміжних підприємств".

Лідер "Батьківщини" нагадала, що "Південмаш" є одним з небагатьох світових заводів, який практично має повний цикл.

Парламентар також висловила обурення тим, що під час війни з РФ він не завантажений оборонним замовленням.

"Оборонне замовлення – це ваше замовлення, це ваше життя! Якщо під час війни ви не маєте оборонного замовлення, то це означає, що країна не захищається і не будує потужну систему оборони. І наше завдання: все зробити для того, щоб оборонне замовлення потрапило до вас", – підсумувала Юлія Тимошенко і додала, що відповідний законопроект також розробили депутати від "Батьківщини".

Як вже повідомлялося, сьогодні на прес-конференції в Дніпрі Юлія Тимошенко запевнила, що проблеми космічної галузі, працівників КБ "Південне" та "Південмашу" стануть основою меморандуму вимог до влади, які дозволять підняти космічну галузь на гідний рівень.

Зараз ви читаєте новину «Потрібно ухвалити програму розвитку космічної галузі та провести фінансове оздоровлення "Південмашу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути