середа, 15 липня 2015 12:10

Новому губернатору Закарпаття чинитимуть опір - експерт

Новому губернатору Закарпаття чинитимуть опір - експерт

 Новий очільник Закарпатської ОДА  Геннадій Москаль один із небагатьох губернаторів, хто готовий йти проти вітру і приймати жорсткі рішення. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

"Він боровся із контрабандою у Луганську. Може й не переміг, але контрабандистів налякав. У більш мирному Закарпатті у нього буде достатньо можливостей для цього. Порошенко зрозумів небезпеку ситуації, коли на Сході і на Заході країни утворився контрабандистський хап. Це було й раніше, проте маштаб проблеми і суспільний резонанс зараз такий, що потрібно приймати якісь рішення", - каже політолог.

Він вважає, що новий очільник Закарпаття достаньо жорсткий, послідовний і володіє вольовими якостями. "Москаль зіткнеться з тотальними опором. Як з боку місцевої влади, так і силовиків. Корупція наскрізь просякнула регіон. Який правоохоронець буде жити там на заробітню платню, якщо він отримує з цього мільйони? Достатньо проїхати у Солотвино і поглянути на "сирітські" будинки їхніх митників або правоохоронців. Тому очевидно просто так вони не підуть. І чинитимуть опір", - зазначив Золотарьов.

Він вважає, що Порошенко не призначив би на цю посаду місцевого чиновника. "Бо місцеві всі пов'язані. Теж Мукачеве живе за мукачівськими, а не українськими законами. Тому президент обирав нову кандидатуру губернатора Закарпаття ззовні, серед тих, хто не в системі стосунків", - пояснив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Новому губернатору Закарпаття чинитимуть опір - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути