четвер, 29 листопада 2012 15:37

Новообраних нардепів розміщатимуть у готелях: "Під парканом ніхто жити не буде"

Новообраних нардепів розміщатимуть у готелях: "Під парканом ніхто жити не буде"
180 нових нардепів написали заяву на отримання житла в Києві. Фото: www.slk.kh.ua

Усіх новообраних депутатів, які не матимуть де жити у Києві, розмістять в депутатському готелі.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутат член регламентного комітету Сергій Сас, коментуючи заяву народного депутата від Партії регіонів Володимира Макеєнка щодо того, рекордна кількість новообраниїх нардепів вже написала заяву на отримання житла у Києві.

Сас наголосив, що під цими словами не мається на увазі отримання службових квартир, а виключно — місця у готелі на час перебування на сесіях.

"Мається на увазі, що 180 депутатів повідомили про необхідність отримання житла у Києві, а не квартири. Мова іде зараз виключно про готель, а не про квартири, боже збав. Де ж їх стільки взяти? Це хіба що треба Партію регіонів пограбувати", - підкреслив він.

Парламентар запевнив, що не зважаючи на те, що заявок у цьому році більше, ніж було раніше, місця вистачить на всіх. "У депутатському готелі місць менше, але у нас є ще готель "Україна", де депутати колись також жили. У мене є такий досвід і міг би всім бажаючим порекомендувати зупинитися там. А про квартири мова не йде. Взагалі, таких коштів немає і останні декілька років нікому жодних квартир Верховна Рада не будувала і не давала", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо депутатам дати можливість приватизувати будівлю Ради, то вони зроблять це із задоволенням - політолог

Сас додав: "Я думаю, що місць у готелі вистачить всім і під парканом жити ніхто не буде, та і на вокзалі також".

У свою чергу новообрані депутати запевняють, що на квартири не претендують, а от в готелі жити планують.

Так депутат від "Свободи", яка пройшла по львівському мажоритарному округу Ірина Фаріон підкреслила: "Для чого мені це? Я їду туди на роботу. Я тут закорінена, розумієте? Мене звідси видерти неможливо. Я не хочу жити ніде, крім мого рідного Львова. Туди буду їздити на роботу. Крапка".

Такої ж думку дотримуються й інші парламентські новобранці. Так комуніст-списоник Василь Самойленко, який наразі проживає у Житомирі, наголосив: "Де скаже Верховна Рада, там і буду жити. Сам нічого не писав — я ні на що не претендую, де будуть всі, так і мені має бути. Я так розумію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вінницькі депутати запевнили, що квартир не просили

Інший нардеп від "Батьківщини", обраний по житомирському округ, Геннадій Зубко розповів, що заяву на місце проживання таки писав, але мав на увазі саме місце в готелі. "Я планую жити в Києві, та я подавав заяву на готель. І буду там жити на час проведення сесії", - розповів він.

Нагадаємо, що "регіонал" Володимир Макеєнко, голова регламентного комітету наголосив, що у цьому році вже є рекордна кількість заявок на отримання житла. "Заявок на отримання квартир багато. Вдвічі більше ніж у цьому скликанні...Такого напливу не було ніколи",- сказав він, додавши, що відповідні заяви подали представники усіх партій, які перемогли на виборах.

Зараз ви читаєте новину «Новообраних нардепів розміщатимуть у готелях: "Під парканом ніхто жити не буде"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути