пʼятниця, 15 квітня 2016 09:20

Новий уряд, швидше за все, працюватиме недовго — Скоцик

Новий уряд, швидше за все, працюватиме недовго — Скоцик

Новопризначений уряд навряд чи працюватиме довго, бо він не має надійної опори у парламенті. За гарними словами ховаються все ті ж закулісні торги, які не мають нічого спільного з демократичним формуванням професійного уряду.

Таку заяву озвучив голова Аграрної партії України Віталій Скоцик, коментуючи призначення глави нового уряду і затвердження особистого складу Кабміну.

"Перше, що ми побачили — це відсутність стратегічного бачення, чим цей уряд мав би займатися. Ми в черговий раз почули багато пафосних заяв, проте жодної конкретики. Друге, що ми побачили — це сам процес формування уряду, коли велися відверті торги, які не мають нічого спільного, ані з професіоналізмом кандидатів, ані з демократією. Це звичайні закулісні домовленості. Третє — це те, як формувалася коаліція. Колись ті самі люди критикували методи поштучного витягування депутатів для того, щоб набрати необхідну кількість голосів. Тепер вони роблять те ж саме", - сказав Скоцик.

Голова партії висловив сумнів, що новостворений уряд буде успішним.

"Коаліція складається лише з двох політичних сил. При цьому одна з них, критично налаштована щодо політичної сили, яку представляє прем'єр-міністр. Варто пам'ятати, що конфлікт почався якраз між цими двома політичними силами, які сьогодні і формують нову коаліцію. Тобто, важко повірити, що за один день все змінилося і новий Кабмін на чолі з Володимиром Гройсманом матиме опору у парламенті. Тож, ймовірність перевиборів парламенту цього року залишається високою", - зазначив Віталій Скоцик.

Голова Аграрної партії України наголосив на тому, що ситуація буде незмінною, допоки не буде змагань програм ідеологічних партій, а не боротьба вузьких приватних інтересів фінансово-політичних груп за впливи на владу з корисливою метою.

"У демократичних країнах є змагання між програмами партій. При виборів кандидатів крім партійної приналежності значення мають професійні якості. Якщо політична сила не має відповідного фахівця, вона не буде ставити будь-кого лише через те, що у неї є "партійна квота". Тому треба рухатися до системи, де формування уряду відбувається публічно і демократично. Коли партії беруть повну відповідальність за тих, кого делегували у владу", - резюмував Скоцик.

Зараз ви читаєте новину «Новий уряд, швидше за все, працюватиме недовго — Скоцик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути