середа, 23 квітня 2014 19:21

Нова влада півострова вирішила показати батога кримським татарам - кримський журналіст

Нова влада півострова вирішила показати батога кримським татарам - кримський журналіст
Фото: investigator.org.ua

Кримські татари дуже погано сприйняли акцію щодо заборони в'їзду до Криму їхньому лідеру Мустафі Джемілєву.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів кримський журналіст Лєнур Юнусов.

"Припускаю, що за цією витівкою стоїть кримська влада. Ми зараз маємо ситуацію, коли в Криму вже не діють українські закони, але ще не діють російські. Ситуація беззаконня, яка відчувається у багатьох сферах життя Криму. Знаємо, що так звана кримська самооборона підконтрольна кримській владі. Тому ця акція могла бути цілком влаштована саме кримською владою, без погодження з Москвою, - зазначає пан Лєнур. - Але з іншого боку, не можна виключати, що це така хитра політика Москви - робити подібні речі чиїмись руками. Ніби як і заборонили в'їзд, але ніби як вони тут ні до чого. Тому зараз ми абсолютно не можемо змоделювати ситуацію, пустять чи не пустять у Крим Джемілєва наступного разу".

Юнусов припускає, що так кримська самопроголошена влада намагається тиснути на кримських татар.

"Ми знаємо, що між Сергієм Аксьоновим і Мустафою Джемілєвим до цього сталася заочна перепалка. Гострі заяви Аксьонова чітко вкладаються у заборону в'їзду Джемілєву. Очевидно, що ця ситуація дуже невигідна Криму і кримчанам. Бо в жодному разі не буде сприяти спокою на півострові. Ми бачимо, що нова кримська влада намагається якось загравати із татарами різними пряниками. Очевидно, тепер вирішили ще й кнута показати", - наголосив він.

Журналіст вважає, що подібні ситуації будуть сприяти розпалюванню конфліктів на півострові.

"Кримські татари безумовно дуже погано сприймуть цю ситуацію. Ми вже можемо бачити це по відгукам у соцмережах. Сьогодні була інформація, що прокуратура Криму подібний випад зробила у бік дійсного голови Меджлісу Рефата Чубарова. Щоб він не порушував якісь устави, які, за словами прокуратури, розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Тому наступ йде з усіх фронтів. Тому я не виключаю, що кожен приїзд Джемілєва у Крим буде супроводжуватися подібними безладами. Допускаю, що якась частина кримських татар буде збиратися на кордоні і зустрічати його. Важко прогнозувати, у що це може вилитися. Люди, Які розпалюють цю ситуацію, мають враховувати можливі наслідки", - підсумував журналіст.

Зараз ви читаєте новину «Нова влада півострова вирішила показати батога кримським татарам - кримський журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути