середа, 20 листопада 2013 00:20

Ніякого Євромайдану в Україні не буде - експерт

Ніякого Євромайдану в Україні не буде - експерт
Ігор Жданов. radiosvoboda.org
У 2015 році масові акції протесту стануть основним способом захисту свого волевиявлення на виборах, тому що Янукович чудово розуміє, що чесними способом він президентські вибори не виграє, тому будуть масові фальсифікації. Про це заявив на прес-конференції в інформаційно-аналітичному агентстві "Главком" президент аналітичного центру "Відкрита політика" Ігор Жданов.

"У мене для вас, напевно, погана новина: думаю, що ніякого нового Евромайдана 22-24 листопада не буде. Але є і хороша новина - суспільство, українські громадяни залишаються потужні фактором впливу на владу і на політичні процеси в країні. Як би там не було, але українські політики у своїй діяльності враховують "фактор вулиці", - сказав він.

За словами політолога, люди вийдуть на вулиці тоді, коли цього буде хотіти опозиція або, навпаки, не хотіти влада: українці вийдуть на вулиці тоді, коли складуться разом десятки різноманітних політико-економічних чинників, які їх виведуть на цю вулицю.

"Якщо когось не влаштовує нинішня опозиція, то в процесі цього громадянського опору народиться нова опозиція. У випадку революційних перетворень є якісь об'єктивні речі, які ну ніяк не залежать від чиїхось планів вивести людей на вулиці. Коли політична еліта не може відповісти на виклики, які перед нею ставляться, то вона просто змінюється. Народ шукає нових лідерів і змінює владу, або старі лідери беруть на себе відповідальність за події в Україні. Думаю, що в даний момент народ дуже сильно розчарований, всі думають приблизно так: навіщо нам кудись виходити? Ми вже виходили - і що змінилося?", - зазначив Жданов.

"А ось у 2015 році масові акції протесту стануть основним способом захисту свого волевиявлення на виборах. Янукович чудово розуміє, що чесними способом він президентські вибори не виграє, тому будуть масові фальсифікації. Тому в ситуації з підписанням Угоди з ЄС Янукович мислить виключно категоріями продовження своїх владних повноважень, це головна складова всіх дій президента зараз. Якщо Європа якимось чином допоможе йому продовжити своє політичне виживання, то, ймовірно, він все-таки тяжіє до підписання Угоди. Тому що вірити обіцянкам і гарантіям Путіна він не може", - резюмував політолог.
Зараз ви читаєте новину «Ніякого Євромайдану в Україні не буде - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути