Ексклюзиви
пʼятниця, 26 квітня 2013 21:37

Нещасливе місце: у 10-тисячному містечку на Донеччині третій мер погорів на хабарі
5

Фото: Фото: "Однокласники"

Черговий мер-"регіонал" у місті Родинське (Красноармійського району Донецької області) "погорів" на хабарі. 55-річний міський голова Валерій Джураєв сьогодні, 26 квітня, був затриманий "на гарячому" у рідному місті. Сума хабара - більше 100 тис. грн. Відбулося затримання в другій половині дня в кабінеті чиновника. На даний момент проводяться слідчо-оперативні дії. Про це повідомив начальник Красноармійського відділення УБОЗ Едуард Соловйов.

Про пана Джураєва відомо, що раніше він працював на шахті "Краснолиманська" і багато років був беззмінним головою виборчої дільниці в Родинському, в Партії регіонів його називали "вірним, перевіреним товаришем".

У 2006 році в місті, населення якого ледве налічує 10 тисяч осіб, був затриманий за хабар міський голова Євген Ковальов. Розповідають, що першою його публічною заявою на важливій посаді стало наступне: "Я прийшов до влади, і я тут цар". За інформацією слідства, Ковальов попався при отриманні всього 1 тис. гривень за погодження на сесії міськради проекту відведення земельної ділянки в 0,3 гектара, проте раніше він вимагав та отримав $ 2 тис. за укладання угоди про оренду комунального приміщення. До свого обрання на посаду міського голови, пан Ковальов працював кранівником і телефоністом на тій же шахті "Краснолиманська".

У 2008 році спіймали на гарячому наступника Ковальова - теж колишнього шахтаря Дмитра Козловського. За слідчої версії, мер разом зі своїм заступником вимагав хабар від місцевого бізнесмена. Підприємець дуже хотів відкрити в одному з напівпідвалів міста невеликий магазин. У відповідь на прохання здати йому в оренду скромне приміщення чиновники зажадали аж 11,5 тисячі доларів. До свого обрання Козловський працював у "Селідоввугілля", а безпосередньо перед призначенням - головним начальником міських ЖЕКів (очолював так звану Службу єдиного замовника м. Родинське).

Зараз ви читаєте новину «Нещасливе місце: у 10-тисячному містечку на Донеччині третій мер погорів на хабарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути