неділя, 20 квітня 2014 13:23

Німецька контррозвідка підозрює в шпигунстві третину персоналу посольства РФ - ЗМІ

Німецька контррозвідка підозрює в шпигунстві третину персоналу посольства РФ - ЗМІ
Фото: unn.com.ua

Російські спецслужби у великому обсязі вербують в Німеччині інформаторів у сфері політики та економіки. Про це повідомляє німецька газета Welt am Sonntag з посиланням на відомості, отримані у федеральному відомстві з охорони конституції ФРН.

Як пише видання, метою секретних агентів з Росії є збір інформації в галузі озброєнь, зовнішньої та економічної політики Німеччини. Для цього вони встановлюють контакт з помічниками депутатів бундестагу, співробітниками німецьких фондів і міністерств.

За словами глави Федерального відомства з охорони конституції ФРН Ганса-Георга Масена, "мабуть, ні для яких інших спецслужб розвіддіяльність в Німеччині не представляє таку важливість, як для російських". Співробітник відомства Буркхард Эфен зазначив, що агенти з Росії "дуже точно аналізують, хто саме міг би представляти для них інтерес", а потім цілеспрямовано заводять потрібні знайомства. За оцінками німецької контррозвідки, близько третини персоналу посольства Росії в Берліні так чи інакше пов'язано зі спецслужбами, передає DW.

В кінці минулого року повідомлялося, що німецька контррозвідка запідозрила посольство Росії в Берліні у веденні стеження в урядовому кварталі столиці ФРН. За даними ЗМІ, на даху посольства Росії в Берліні розміщена конструкція, відома в німецьких спецслужбах як "російська хата", з якої може вестися прослуховування урядового кварталу. Журналістам показали зроблені з повітря знімки посольства, на яких видна велика дерев'яна надбудова на даху з заднього боку будівлі. Як зазначають джерела, співробітники німецької контррозвідки вже кілька років передбачають, що з допомогою цієї техніки російські дипломати ведуть спостереження за німецькими політиками.

Зараз ви читаєте новину «Німецька контррозвідка підозрює в шпигунстві третину персоналу посольства РФ - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути