понеділок, 21 травня 2012 13:47

"Негарні" аспірантки принесли Табачнику дзеркало і запропонували "подивитись на себе"
12

Фото: ФОТО: Андрій ЖИГАЙЛО

21 травня близько 11:00 шестеро аспіранток та магістрів принесли під будівлю міністерства освіти дзеркало для міністра Дмитра Табачника. До нього приставили напис "подивись на себе".

Так вони відреагували на заяву міністра 17 травня. Табачник тоді прокоментував дослідження, що на магістратурі та аспірантурі вчаться дівчата з менш яскравою та привабливою зовнішністю.

Дівчата по черзі дефілювали під пісню російського поп-гурту "Банда Андрюха та Алексін" - "Ну что ж ты страшная такая" перед воротами міністерства. В руках тримали плакати з написами "Не родись красивою", "Табачник, як мені тепер з цим жити" та дипломи про закінчення аспірантури чи магістратури. На час акції ворота до міністерства закрили на колодку.

"Я закінчила магістратуру юридичного факультету КНУ ім. Т. Шевченка із червоним дипломом. Після одкровення міністра освіти всерйоз задумалася: як мені тепер  з цим жити? Хай вийде на оглядини та в очі скаже, що ми потворні", - каже організаторка Олександра Матвійчук.

За п'ять хвилин до мітингувальниць приходять четверо чоловіків в краватках. В руках несуть оберемки рожевих троянд. Дарують їх дівчатам. Ті відмовляються.

"Нехай Табачник сам вийде і подивиться. Я навчаюсь на другому курсі, то після таких заяв думаю чи вступати в магістратуру", - каже студентка Ліля Семенович з торгово-економічного університету.

"Він коментував дослідження, які були оприлюднені. Ми самі вийшли з квітами. Це ініціатива нашого департаменту. В нас працюють дуже молоді люди. Я сам вчусь в аспірантурі і можу сказати що у нас дуже гарні дівчата. Але якщо проводились дослідження і 27% сказали що для них головне освіта і розум, а перші сказали, що головне краса, автомобілі та матеріальні цінності, тоді як це може бути?  - відповідає Євген Баженков, директор департаменту з зв'язків з громадськістю.

На запитання чи шкода міністру за свої висловлювання, чиновник відповів що ні.

"Я думаю, що міністру не шкода за свої висловлювання", — зазначив він.

Активістки кажуть, що українські чиновники ніколи не слідкували за своїми висловлюваннями.

"Ця акція на чергове, сексистське, некоректне висловлювання одного з наших чиновників. І Азаров свого часу травив такі ляпи. Думаю, ображатись від заяв якоїсь людини, яка останнім часом перебуває на своїй хвилі, не варто. Але реагувати громадянському суспільству обов'язково - впевнена учасниця заходу Ольга Веснянка.

Зараз ви читаєте новину «"Негарні" аспірантки принесли Табачнику дзеркало і запропонували "подивитись на себе"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути