середа, 18 червня 2014 12:35

"Не буду водити вас до прокурора. Поїдете на екскурсію в ДНР" — Корбан про методи боротьби з корупціонерами

"Не буду водити вас до прокурора. Поїдете на екскурсію в ДНР" — Корбан про методи боротьби з корупціонерами
Фото: Gazeta.ua

 

Дніпропетровські чиновники, які й надалі будуть займатися корупцією — будуть їздити на екскурсію в самопроголошену Донецьку народну республіку.

Жорстко, зате справедливо, каже в інтерв'ю журналу "Країна" заступник Дніпропетровської обласної адміністрації Геннадій Корбан.

"Я піджимаю лише чиновників. Зібрав недавно міськвиконком, усі ці комунальні підприємства. Заходжу до них, кажу: "Ну вітаю, панове мародери. Крок номер один – усі на детектор брехні. Крок номер два – всі стаєте на реєстр платежів, тобто під повний контроль витрат". Далі підняв одного, питаю, скільки заробляє. Відповідає: 2600 гривень. Ще й каже, що живе на ці гроші. Одразу запропонував йому написати заяву на звільнення. "А чого?". Кажу: "Бо ви брешете, просто брешете. На 2600 гривень жити об'єктивно не можна. Тому в минулому копатися не буду, але з сьогоднішнього дня все, що ви заробляєте чи тирите – перевірятиму. Наприклад, зі своїх джерел знаю, що міське кладовище заробляє 700 тисяч гривень на місяць. Пане директор, наступного місяця на рахунку кладовища має бути 700 тисяч. Не буде – я не поведу вас до прокурора, ні. Поїдете на екскурсію в "Донецьку народну республіку", - каже Корбан.

Разом з тим Корбан погоджується, що "така методика не зовсім правильна, оскільки десь нехтується закон, інші формальності".

"Але якщо б ми діяли за законом, у нас тут давно вже чеченці були б. Якби я не перекрив залізницю, вони б сюди безперешкодно приїхали. Бо електричку Ясинувата – Дніпропетровськ узагалі ніхто не перевіряє й не зупиняє. А Ясинувата – це аж за Донецьком. В якийсь момент довелося подзвонити директору Укрзалізниці Остап'юку і сказати: "Зупини поїзди". Говорить: "Я не можу". "Тоді передай мені під контроль станції, що заходять на нашу територію". – "Теж не можу. В мене диспетчеризація зламається". А я йому тоді: "Чуєш, ти? Мені чхати на твою диспетчеризацію. Я зараз поставлю КамАЗи на рейки, й ніхто нікуди не поїде", - розповів Геннадій Корбан.

Чи допомагають дніпропетровським бізнесменам уродженці регіону та як завдяки чому переломили ситуацію в Дніпропетровську, читайте в інтерв'ю журналу "Країна".

 

Зараз ви читаєте новину «"Не буду водити вас до прокурора. Поїдете на екскурсію в ДНР" — Корбан про методи боротьби з корупціонерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути