пʼятниця, 05 жовтня 2012 10:35

"Не бачу опозиції, принаймні серед тих, хто називає себе "Об'єднаною опозицією" — Ющенко

"Не бачу опозиції, принаймні серед тих, хто називає себе "Об'єднаною опозицією" — Ющенко
Віктор Ющенко каже, що між владою та опозицією різниця не велика. Фото: svit24.net

Українська держава має дві найбільші загрози — відсутність внутрішньої солідарності нації і велика кількість олігархів при владі.

Про це заявив Віктор Ющенко, колишній президент України. 4 жовтня він відвідав Полтаву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ющенко: Мені найбільш прикро за Яценюка

"Перша загроза і найбільший виклик для української спільноти — слабка внутрішня солідарність, - сказав Віктор Андрійович. - Є велика різниця між 46 мільйонами населення і 46 мільйонами нації. Про нас чужі політики кажуть: українці нація протилежностей — у них різні церкви, герої, історії, культура, звичаї. В багато чому, вони праві. Але в нас немає протилежностей. Лише відмінності. І не ми їх творили. Ми йдемо по дорозі від населення до нації. Друга проблема — олігархічна модель організації влади, в тому числі політичної. Як   у провладній стороні, так і в тій сили, що називає себе "Об'єднаною опозицією". Обоє мають колосальні фінансові ресурси, до них заведені десятки олігархічних представників. Вони рясно закуповують гречані пакети. Для них немає нічого національного. Мета одна — сформувати політичну секту і використовувати владу у політичних і бізнесових інтересах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ющенко вважає своєю помилкою призначення Тимошенко прем'єр-міністром

Віктор Ющенко переконаний, опозиція мало чим відрізняється від провладної більшості.

"Я не бачу опозиції, принаймні серед тих, хто називається "Об'єднаною опозицією". Насправді це гарна ширка (назва широкої коаліції Партії регіонів і "Батьківщини", що не відбулася. — Gazeta.ua). Там проходять свою практику десятки  кочубеїв, - продовжив Віктор Андрійович. -  У парламенті це люди, які стають першими політичними зрадниками. Сім років Партія регіонів хотіла прийняти закон про російську мову. І їй це не вдавалося. Знайшли 224 голоси — це партія влади, комуністи і "литвинівці". Хто дав контрольну картку? 32 голоси дали "Батьківщина". Тому боятися потрібно тих, хто зраджує. У мене є одна ставка — союз патріотичних сил. Партія регіонів і "Батьківщина! — це партії, які будуть  нас зіштовхувати. Треба політичну силу, яка не маніпулюватиме як "Батьківщина" всім українським. "Батьківщина" — це конвеєр кочубеїв, які зрадили Мазепу. Проста людина голосує наче за демократів, а насправді за лжедмитріїв".

Зараз ви читаєте новину «"Не бачу опозиції, принаймні серед тих, хто називає себе "Об'єднаною опозицією" — Ющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути