четвер, 24 листопада 2016 11:25

Призначення Парцхаладзе в Мінрегіонбуд може значно підвищити ефективність роботи відомства

Призначення Парцхаладзе в Мінрегіонбуд може значно підвищити ефективність роботи відомства

Призначення заступником міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства колишнього першого заступника голови Київської ОДА Льва Парцхаладзе може значно підвищити ефективність роботи структури.

Про це заявив політолог Володимир Фесенко, коментуючи відповідне рішення уряду.

"На посаді першого замгубернатора Київської області Парцхаладзе успішно зарекомендував себе. Показав хороший результат щодо реформування сфери держпослуг - всього за рік запущений і відкритий центр "ГОТОВО!" і впроваджений пілот школи нового, інноваційного зразка. Ймовірно, варто очікувати, що ця практика і успішні напрацювання будуть поширюватися в масштабах країни", - вважає Фесенко, додаючи, що також чиновник зможе успішно реалізувати і досвід у приватній підприємницькій сфері.

"Передусім відносно дерегуляції та ведення бізнесу. Парцхаладзе був одним з ініціаторів реформи в будівельній галузі. За його сприяння прийнятий закон України "Про регулювання містобудівної діяльності", який істотно спростив дозвільні та погоджувальні процедури в будівництві. Це дозволило Україні піднятися в рейтингу Doing Business 2014 на 145 пунктів (з 186-го місця 2012 року до 41-го - 2013-го) за показником "Отримання дозволів на будівництво".

Саме досвід у будівництві та ініціативи щодо зонування, реалізації програм доступного житла, захисту прав інвесторів стануть базою, на якій він зможе налаштувати ефективну роботу довіреної йому ділянки в міністерстві, спроектувавши позитивний результат для держави в цілому. Оскільки маючи досвід держуправління, політики і бізнесу, він зможе генерувати ідеї і рішення, сприятливі для всіх сторін", - вважає експерт.

"Кадрова політика президента змістилася від залучення експатів до вирощування власних кадрів, які, з одного боку, готові показувати високі результати на посаді, а з іншого - більше налаштовані на державні проекти, ніж на політику", - резюмує політолог.

Зараз ви читаєте новину «Призначення Парцхаладзе в Мінрегіонбуд може значно підвищити ефективність роботи відомства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути