четвер, 29 липня 2010 11:29

Призначення Колеснікова головним з мови назвали "хамським гротеском"

Призначення Колеснікова головним з мови назвали "хамським гротеском"
Відомий культуролог Вадим Скуратівський називає фокусами влади ліквідацію посади гуманітарного віце-прем"єра та призначення віце-прем"єра з Євро 2012 Бориса Колеснікова "куратором" мовної політики.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Це все фокуси - покуси, еквівалентні славнозвісній байці, де як не сидять музики, а з музикою у них нічого не виходить", - зазначив вчений.

В той же час Скуратівський переконаний, що посада гуманітарного віце-прем"єра дуже потрібна, "але виходить в тому самому таборі немає для нього автентичної кандидатури. Це дуже характерно для ПР".

Він також назвав рішення Кабміну виявом бездарної кадрової політики.

Говорячи про передачу Борису Колеснікову повноважень з реалізації мовної політики Скуратівський заявив: "Це один з виявів хамських гротесків нинішнього режиму".

Водночас культуролог сумнівається, що призначення Колеснікова сприятиме реалізації мовної політики президента України Віктора Януковича: "Я не думаю, що вони навіть на це здатні".

Нагадаємо, що Кабмін 26 липня ліквідував посаду гуманітарного віце-прем"єра та здійснив перерозподіл повноважень. Зокрема, згідно з розпорядженням уряду "куратором" мовної політики призначено Бориса Колеснікова. Водночас, колишній віце-прем"єр Володимир Семиноженко заявив, що підтримує рішення про те, що гуманітарною галуззю опікуватимуться декілька людей.

Раніше Верховна Рада звільнила Володимира Семиноженка з посади гуманітарного віце-прем"єра. За відповідну постанову, внесену депутатом від БЮТ Ольгою Боднар проголосувало 378 народних депутатів. Як зазначається у пояснювальній записці до документа екс-чиновника було призначено з порушенням процедури.

Пізніше з"явилася інформація, що посаду віце-прем"єра з гуманітарних питань можуть ліквідувати.

Зараз ви читаєте новину «Призначення Колеснікова головним з мови назвали "хамським гротеском"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути