понеділок, 22 грудня 2014 15:08

Назарбаєв і Лукашенко хочуть дистанціюватись від Кремля - експерт

Назарбаєв і Лукашенко хочуть дистанціюватись від Кремля - експерт
"Коммерсантъ"

Президенти Білорусі і Казахстану хочуть, аби Захід не "бив" по їхніх економіках.

Так у коментарі Gazeta.ua директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос прокоментував останні візити Олександра Лукашенка та Нурсултана Назарбаєва до Києва.

"Цим країнам треба показати Заходу, що вони дистанціюються від політики Росії. І не потрібно бити по їхнім економікам", - зазначив експерт.

За словами Семиволоса, лідери двох країн готові домовлятися із США.  "І зрозуміло, що це ще один сигнал, що не варто розглядати територію Казахстану та Білорусі, як можливі об'єкти агресії", - пояснив він.

Експерт вважає, що і Назарбаєв і Лукашенко розуміють наслідки економічної кризи в Росії. "Ця криза тягне донизу також членів Митного союзу. В умовах кризи кожен буде рятуватися самостійно", - зауважив експерт.

Водночас, за його словами, не варто очікувати, що візити іноземних гостей в Україну пришвидшать процес мирного врегулювання на Донбасі. "Тому що все залежить від одного Путіна", - сказав Семиволос та додав, що для президента Росії залишається стратегічним завданням інтеграція колишніх пострадянських республік.

"Для нас важливо те, що ці країни підтвердили територіальну цілісність і незалежність України. Це дуже важливо", - зазначив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Назарбаєв і Лукашенко хочуть дистанціюватись від Кремля - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути