середа, 05 березня 2014 20:56

НАТО переглядає відносини з Росією через Україну - Расмуссен

НАТО прийняла рішення переглянути співпрацю з Росією через дії Москви в Україні.

Про таке рішення Північноатлантичної Ради повідомив по закінченні засідання Ради Росія-НАТО генеральний секретар альянсу Андерс Фог Расмуссен на своїй сторінці в Твіттері. Засідання пройшло у середу в Брюсселі.

"Ніяких засідань на рівні цивільних або військових співробітників на сьогодні. Рішення про подальшу співпрацю з Росією - Gazeta.ua) буде прийматися на засіданні міністрів закордонних справ у квітні", - повідомив генсек альянсу.

Крім того, НАТО призупинило планування першої спільно операції: морського ескорту для американського корабля "Cape Ray", який бере участь у нейтралізації хімічної зброї Сирії", - поінформував Расмуссен про іншу складову рішення щодо Росії.

Разом з тим, НАТО має намір "тримати двері відкритими для діалогу і проводити зустрічі послів" в рамках засідання Ради Росія - НАТО.

За словами генсека альянсу, НАТО "звернулася до російського посла, щоб донести наше послання в Москву".

"Ми вирішили інтенсифікувати відносини між НАТО і Україною. Завтра я зустрінуся з Арсенієм Яценюком, щоб висловити нашу підтримку", - написав він.

Зараз ви читаєте новину «НАТО переглядає відносини з Росією через Україну - Расмуссен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути