понеділок, 14 січня 2013 18:47

Наші можновладні вмудрилися так себе збезчестити в світі, що нас роблять гіршими, аніж ми є насправді - Чорновіл

Наші можновладні вмудрилися так себе збезчестити в світі, що нас роблять гіршими, аніж ми є насправді - Чорновіл
Фото: mair.in.ua

Народний депутат 3,4,5,6 скликань Верховної Ради Тарас Чорновіл переконаний, що в світі оцінюють дуже низько економічні та інші свободи в Україні через те, що можновладці поводять себе не належним чином, дискредитуючи країну.

Про це він сказав в Gazeta.ua, коментуючи низький показник України в рейтингу, проведеному американським фондом Heritage Foundation і експертами Wall Street Journal та інший рейтинг, проведений канадським дослідним інститутом.

"Що стосується оцінки в Європі, вона майже справедлива, але не до кінця. Проте, думаю, що в Білорусі ситуація значно гірша, ніж в Україні, тобто на останньому місці все ж таки за рівнем свобод мала би бути не Україна, а Білорусь", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиції таки дали представництво у делегації ПАРЄ

Окрім того, на його думку, "у нас є можливість висловити свою думку, в нас є можливість її заявити, у нас є можливість навіть в певних мас-медіа її опублікувати, інша справа, що результату від вияву своєї думки, позиції, практично немає, тобто влада ігнорує нашу позицію". Тому політик переконаний, що в Білорусі та Росії "ситуація в цьому плані набагато гірша".

Також, коментуючи низький рейтинг економічних свобод України в Європі, він зауважив: "Видно наші можновладні вмудрилися себе так збезчестити в світі, бо настільки по дурному себе поводять, що нас роблять гіршими, аніж ми є насправді".

Коментуючи низький рейтинг індексу свободи України в світі, він зазначив: "Що стосується ситуації по світу, то позиція десь реалістична, хоча враховуються не всі держави світу, тому оцінити плюс-мінус 5 позицій в рейтингу, і те, що це може бути наприклад 115 позиція, а посіли 120, то великої різниці немає", - резюмував політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція нарахувала 22 "кнопкодава" на голосуванні по Соркіну

Нагадаємо, Україна посіла останнє місце в Європі у рейтингу економічних свобод. Дослідження було проведено американським фондом Heritage Foundation і експертами Wall Street Journal. Канадський дослідний інститут поставив Україну на 79 місце із 120 країн за індексом свободи.

Зараз ви читаєте новину «Наші можновладні вмудрилися так себе збезчестити в світі, що нас роблять гіршими, аніж ми є насправді - Чорновіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути