вівторок, 15 вересня 2015 16:39

"Народний фронт" готує зміни до Конституції для кардинального оновлення суддів

"Народний фронт" готує зміни до Конституції для кардинального оновлення суддів

Фракція "Народний фронт" виступає за докорінне очищення судової системи, у зв'язку з чим готує зміни до Конституції України щодо звільнення усіх суддів і обрання на їх місце чесних і професійних людей.

Про це повідомив представник фракції "Народний фронт", член Конституційної комісії Леонід Ємець.

"Поки ми не здійснимо очищення судової системи, а власне - не звільнимо усіх суддів цієї країни і не призначимо нових за процедурою відкритого, чесного, прозорого конкурсу, - в нас не буде судової влади як однієї з трьох складових державної влади", - сказав він.

"Якщо суди не працюють, то усі інші реформи розбиваються об цей камінь судової корупції. Бо навіть якщо починають працювати міліція та прокуратура, то згодом усі корупціонери виходять на волю за рішенням суду", - наголосив Ємець.

Він зазначив, що згідно з чинною редакцією Конституції України звільнення суддів можливе лише "за виключним переліком обставин".

"Просто за бажанням Верховної Ради сьогодні звільнити суддів не можна. Для цього треба поміняти Конституцію і визначити там таку окрему обставину", - сказав народний депутат.

Він також додав, що процес звільнення суддів триватиме два роки.

"Ці люди будуть виконувати свої функції до тих пір, поки на їх посади не будуть призначені нові судді, обрані за допомогою прозорих, чесних процедур", - наголосив Леонід Ємець.

При цьому народний депутат висловив сподівання, що в результаті цих конституційних змін Україна нарешті отримає суддів, які "відповідатимуть високим засадам судочинства: справедливості, чесності і некорупційності".

Зараз ви читаєте новину «"Народний фронт" готує зміни до Конституції для кардинального оновлення суддів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути