четвер, 20 березня 2014 16:13

Нардепи запропонували знову зробити Україну ядерною державою

Група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді законопроект, який передбачає відмову від Договору про нерозповсюдження ядерної зброї від 1 липня 1968 року.

Про це Gazeta.ua повідомили у консалтинговій компанії "Де Факто".

Наразі текст самого законопроекту на сайті Ради відсутній.

Нагадаємо, Україна приєдналася до цього Договору 1994 року.

За умовами цього договору, кожна з держав-учасниць, що володіє ядерною зброєю, зобов'язується не передавати будь-кому ядерну зброю або інші ядерні вибухові пристрої, а також контроль над такою зброєю чи вибуховими пристроями, ніяким чином не допомагати, не заохочувати і не спонукати будь-яку державу, що не володіє ядерною зброєю, до виробництва або придбання ядерної зброї, а також контролю над такою зброєю чи вибуховими пристроями.

Також кожна з держав-учасниць цього Договору, що не володіє ядерною зброєю, зобов'язується не приймати передачі від кого б то не було ядерної зброї, а також контролю над такою зброєю або вибуховими пристроями ні безпосередньо, ні посередньо; не виробляти та не придбавати у будь-який інший спосіб ядерну зброю або інші ядерні вибухові пристрої, рівно як і не добиватися та не приймати будь-якої допомоги у виробництві ядерної зброї чи інших ядерних вибухових пристроїв.

 
Зараз ви читаєте новину «Нардепи запропонували знову зробити Україну ядерною державою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути