пʼятниця, 18 жовтня 2013 17:40

Нардеп пропонує скасувати 5 областей включно з Київською

Нардеп пропонує скасувати 5 областей включно з Київською
В'ячеслав Кутовий. Фото: vk.com

Позафракційний народний депутат В'ячеслав Кутовий зареєстрував законопроект, згідно з яким пропонується лишити лише 19 областей.

Відповідний законопроект "Про адміністративно-територіальний устрій" 8 жовтня 2013 року був зареєстрований у Верховній Раді.

Депутат пропонує зміни до Конституції України і залишити 19 областей: Вінницьку, Волинську, Дніпропетровську, Донецьку, Житомирську, Закарпатську, Запорізьку, Миколаївську, Одеську, Полтавську, Рівненську, Сумську, Тернопільську, Харківську, Херсонську, Хмельницьку, Черкаську, Чернівецьку та Чернігівську області, Автономну Республіку Крим та два міста зі спеціальним значенням – Київ та Севастополь.

Відтак, згідно з цим законопроектом, втрачають статус областей Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Луганська та Львівська області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" запевняють, що "рятівний" для Тимошенко закон ось-ось буде в Раді

Нагадаємо, народний депутат В'ячеслав Кутовий виграв вибори в 95 виборчому окрузі (Київщина), як висуванець об'єднаної опозиції "Батьківщина", проте 6 червня 2013 року вийшов з фракції "Батьківщина" у Верховній Раді України.

В пояснювальній записці до закону депутат мотивує доцільність такого рішення наступним чином: "Прийняття зазначеного закону забезпечить системність та структурну організаційність у сфері адміністративно-територіального устрою і буде сприяти розвитку міст з позитивною динамікою розвитку".

Зараз ви читаєте новину «Нардеп пропонує скасувати 5 областей включно з Київською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути