неділя, 29 грудня 2013 21:24

"Нами керують покидьки, які ненавидять Україну" - під Межигір'я прийшли тисячі українців
12

Фото: Фото: Ольга Каменєва

-З цим президентом нам не по дорозі. Йдемо сказати Януковичу, що ми є. Покажемо президенту свою зневагу. Місяць стою на Майдані, а мене не чують, - каже інженер за освітою 58-річний Валерій Бейлах, приїхав з Рівненщини. Він 29 листопада біля станції метро Героїв Дніпра п'є каву зі своїм кумом 56-річним Георгієм Солодом. Збираються йти до резиденції Межигір'я президента Віктора Януковича. О 12.30 має розпочатись автопробіг "Марш гідності".

-Не можна зневажати так свій народ, - розповідає 56-річний Георгій Солод з Черкащини. - Ніде в світі так президент не ігнорує свій народ, як Янукович. Кандідат у презіденти Янукович сказав, що почує кожного, а він вже місяць нас не чує. Тому йдемо до нього, як він до нас не хоче прийти.

З сотню людей рушають до торгівельно-розважального центру "Дрім таун". Там люди припаркували машини з табличками на лобовому склі "Таксі на Межигір'я. Тариф нуль гривень".

- Бідний хряк, я йому не завідую. Така толпа проти нього йде, - каже дорогою хлопець, лице прикрив шарфом, на плечі накинув державний прапор.

Нардеп з "Батьківщини" Андрій Парубій у гучномовець просить автомобілістів взяти людей, що без транспорту. Четверо хлопців вантажать у "Део ланос" труну, покладуть її Віктору Януковичу. Першими у колоні рушають автомобілі з народними депутатами, за ними велосипедисти. Сідаю у жовту "Тойоту". У салоні автомобіля до лобового скла прикріплена рація, водій ловить радіозв'язок ДАІшників. Ті переважно говорять закодовано.

- В России умные уже давно перешли на цифру. А наших можно прослушивать кому не лень, - запалює цигарку водій автівки 46-річний Олексій, поправляє окуляри. Повільно їдемо з годину у бік села Нові Петрівці у Вишгородському районі Київської області.

- Колона прорвалась!, - кричать по рації працівники ДАІ.

- А ти що думав втримати 100 тисяч людей?, - сміється чоловічий голос.

- Все, пацани, можна збиратись додому, - каже третій голос.

На перехресті села Нові Петрівці працівники ДАІ не пропускають. Люди виходять з машин і йдуть пішки. Дорогою йде нардеп "свободівець" 37-річний Ігор Мірошниченко. За ним четверо козаків несуть великий барабан, б'ють по ньому булавою.

За 300 метрів від Межигір'я опозиціонери ставлять мікроавтобус. Далі не пропускає "Беркут". З даху машини виступають народні депутати. На асфальті дівчина з балончика зеленою фарбою малює ялинку, під нею білим пише "Вітя, чао!". На автобус вилазить народний депутат з партії "Батьківщина" 31-річна Олеся Оробець:

- Бачу тонюсінький шар шоколаду з "Беркуту", - каже вона. - Потім 400 метрів пустоти, за якими 20 щитів і ще один автобус. Над ними, між іншим, висить прапор Євросоюзу. Не знаю, що це означає. Я вам чесно скажу, що білого прапора я поки не бачу. Вертольотів у повітрі теж. Видно, якщо йому поплохєєт, буде втікати на веслах. Іншого шляху звідси немає. Всі сміються. За нею виступають опозиційні лідери партій "Свобода" Олег Тягнибок, "Батьківщина" Арсеній Яценюк, УДАР Віталій Кличко. Кожен говорить по 3 хв. За декілька годин з даху мікроавтобусу член ради об'єднання "Майдан" Зорян Шкіряк закликає людей йти до маєтку лідера громадського руху "Український вибір", кума російського президента Віктора Медведчука, а потім до будинку прем'єр-міністра Миколи Азарова у конче-Заспі. Народні депутати розходяться по машинах. Більшість людей йдуть пішки, розсідаються по машинах на перехресті до села Нові Петрівці.

- Всі до Медведчука в гості хотять?, - питає водій мікроавтобусу, організований опозицією. - Бо я не знаю, де його хароми. Хто був у Медведчука в гостях?

-Я там тільки гриби збирав, - жартує літній чоловік з останнього місця у мікроавтобусі. За декілька хвилин одному з пасажирів дзвонить телефон.

- Знаєш, де я сьогодні був? У Межигір'ї до хряка ходив, але той нас не вийшов, - каже телефоном 56-річний Сергій Петрович у мікроавтобусі. Присутні у мікроавтобусі сміються.

- То самий настоящий що не єсть кнур, його презідентом назвать не можна, - викрикує пенсіонер. - У наших всі, як тільки стають презідентами у них Юліофобія починається і давай грабить, грабить, аж поки корито не опустіє.

- На Новий рік тут буду, - продовжує розмовляти телефоном чоловік. - На майдані весело буде, а дома мені що робити? Я так заразився цією революцією, що не хочу й їхати додому.

За 10 хв. на дорозі утворюється затор, машини не рухаються. Люди починають йти пішки.

-Це якась аварія? Чи то Оксана Марченко танці на дорозі устроіла? Оділа нове платє з глибоким декольте і будем тут Новий год встречать, - питає жінка у рожевому береті, на вигляд років 50.

-У нас давно в країні аварія, - відповідає їй Сергій Петрович. - Нами керують покидьки, які ненавидять Україну. Візьміть того Колісніченко чи Чечетова. Таких би в нормальній країні давно ісключили з парламенту. Нам треба у Верховну Раду патріотів. Добровільно ніхто від того корита не відійде. Якби корито було пусте, то давно повтікали вже.

Мікроавтобус розвертається і їде до метро Героїв Дніпра. Дорогою дізнаємось, що ворота маєтку Медведчука розтрощили та обмалювали фарбою.

Зараз ви читаєте новину «"Нами керують покидьки, які ненавидять Україну" - під Межигір'я прийшли тисячі українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

271

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути