понеділок, 23 березня 2015 13:27

Наливайченко: люди Коломойського займаються бандитизмом

Наливайченко: люди Коломойського займаються бандитизмом

Посадові особи Дніпропетровської обласної державної адміністрації підтримують збройні злочинні угруповання, які діють в Донецькій і Дніпропетровській областях.

Про це заявляє глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

"І злочинне угруповання, яке діяло в Донецькій і Дніпропетровській областях, і бандити, які застосовували зброю проти правоохоронців, і бандити, які викрадали людей - це єдина організоване злочинне угрупування, єдина банда. Саме вона звертається, а іноді навіть отримує підтримку, а ми обґрунтовано підозрюємо фінансування посадовими особами Дніпропетровської обласної державної адміністрації", - сказав Наливайченко на брифінгу в понеділок у Києві.

За його словами, посадові особи Дніпропетровської обладміністрації перешкоджають розслідуванню.

"Всі посадові особи, особливо в Дніпропетровській обласній державній адміністрації зараз погрожують нашим слідчим, які через погрози застосування незаконних збройних формувань, зокрема ..."Січ"- підприємство, яке нібито є охоронною структурою, зараз нам погрожують застосуванням цих озброєних людей, щоб зупинити слідство і затримання вбивці", - заявив Наливайченко, запевнивши, що це зробити зазначеним структурам не вдасться.

Глава СБУ повідомив, що генеральний прокурор об'єднав в одне провадження кримінальні провадження про вбивство капітана СБУ, викрадення громадян України, "результати всіх обшуків і вилучення небезпечної зброї та вибухівки".

"Організовані злочинні угруповання добре профінансовані, скоординовані, з виходами на політичних представників, у тому числі народних депутатів, з впливом і координацією, як ми обґрунтовано підозрюємо, посадовими особами окремих обласних державних адміністрацій здійснювали злочинні викрадення людей, тортури, озброєні, в тому числі в стані алкогольного сп'яніння, контрабандні перевезення високоліквідних вантажів, насамперед, алкоголю і сигарет", - розповів Наливайченко.

Нагадаємо, що 21 березня у Волновасі невідомі з автоматичної зброї розстріляли співробітника Служби безпеки України. Він намагався завадити відправці контрабанди на окуповану територію. За попередніми даними, до злочину причетні бійці добровольчого батальйону "Дніпро". Водночас Аваков повідомив, що "на захист затриманих негайно "вписався" один із нардепів коаліції".

Раніше 25 лютого 2015 р. у ЗМІ з'явилася інформація про те, що після зустрічі з заступником голови Дніпропетровської ОДА Геннадієм Корбаном  людьми у камуфляжній формі був викрадений директор департаменту корпоративних прав та правового забезпечення Дніпропетровської міськради Олександр Величко. Виконуючий обов'язки мера Дніпропетровська Максим Романенко офіційно заявив, що організатором викрадення є Геннадій Корбан і звернувся в правоохоронні органи Дніпропетровська і до керівництва країни. Він заявив також, що умовою звільнення Величко є те, що Романенко повинен зняти з себе повноваження.

Зараз ви читаєте новину «Наливайченко: люди Коломойського займаються бандитизмом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути