понеділок, 12 листопада 2012 10:47

Розпочався суд над активістом проти "мовного" закону Віталієм Грузиновим

Розпочався суд над активістом проти "мовного" закону Віталієм Грузиновим
Віталія Грузинов арештували за опір правоохоронцям. Фото: vk.com

Біля Подільського районного суду міста Києва зібралися двадцять осіб. Вони протестують проти ув'язнення учасника акцій щодо захисту української мови у червні цього року Віталія Грузинова.

"Це не суд, а судилище над молодим хлопцем. Він захищав стареньку жінку, яку била міліція. Ми всі тоді вийшли проти антиукраїнського закону Ківалова-Колесніченка. Цей закон хоче спровокувати війни на Сході, в Криму. Державна мова має бути одна, і це хлопець вийшов за неї. Йому мали б дати Героя України а не судити", - розповіла одна з протестувальниць Любов Зухар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "До диктатури в Україні ще далеко, але є тоталітарні риси"

Щойно у суді розпочали слухання справи Віталія Грузинова. Його звинувачують у порушенні статті Кримінального кодексу "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу". Ще два тижні тому минув двомісячний термін утримання Віталія Грузинова під вартою, призначений судом. Тож його мали випустити на волю, вважають протестувальники. Оскільки жодних інших рішень суду не було.

На засідання Подільського суду прибув очільник київської "Свободи" Андрій Іллєнко. Наразі біля приміщення суду перебувають шестеро працівників міліції.

Зараз ви читаєте новину «Розпочався суд над активістом проти "мовного" закону Віталієм Грузиновим ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

382

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути