субота, 10 грудня 2016 14:08

Для голови Центрвиборчкому склали підозру

Для голови Центрвиборчкому склали підозру

Національне антикорупційне бюро зібрало достатньо доказів для оголошення голові Центральної виборчої комісії Михайлу Охендовському підозри у незаконному отриманні коштів з "чорної каси" Партії регіонів.

Про це заявив директор відомства Артем Ситник в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

У Спеціалізованій антикорурпційній прокуратурі наполягають провести у цій справі ще одну економічну експертизу, але це неможливо, сказав він.

"Економічну експертизу не проводили. Були просто свідчення у сфері економічної експертизи з цього приводу. Прокурори погодилися, що її в цій справі провести неможливо. Нам нема чого надати експерту", – розповів Ситник.

НАБУ підготувало новий проект підозри для одного з фігурантів справи "чорної бухгалтерії" Партії регіонів. Антикорупційна прокуратура може погодити його до кінця тижня. НАБУ направило в САП новий варіант тексту для підозри М.Охендовському, але для його юридичного опрацювання потрібен час до понеділка-вівторка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, скількох топ-чиновників тримають на гачку

Раніше керівник САП Назар Холодницький заявляв, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура перевіряє чотири факти можливого отримання коштів з "чорної каси" Партії регіонів Михайлом Охендовським. У наданих НАБУ Віктором Трепаком документах йдеться про можливе отримання Охендовським коштів на відшкодування витрат, пов'язаних з його відрядженнями за кордон як члена ЦВК. Перевіряються чотири факти можливого отримання ним коштів, загальна сума яких становить 16 тис. 734 долари США. При цьому, хоча певні грошові надходження у відповідні дати мали місце, ідеальних збігів щодо жодної з отриманих Охендовским сум встановити не вдалося.

Зараз ви читаєте новину «Для голови Центрвиборчкому склали підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути