четвер, 21 березня 2013 15:49

На Рівненщині за побажання Януковичу "Та щоб ти здох!" міліція викликає на допити націоналістів
8

Фото: Фото: надані Національним Альянсом

23-річну Ольгу Ворончук, голову Дубенського міського осередку Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Національний Альянс" впродовж майже двох тижнів викликають на допити в місцевий відділок міліції. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження через посягання на честь і гідність Президента України й намагаються з'ясувати в дівчини, хто написав йому під час акції в райцентрі побажання: "Та щоб ти здох!". Про це повідомили в прес-службі Національного альянсу.

"Вже два тижні її тягають до міліції у зв'язку з тим, що керівництво Рівненського управління СБУ вважає акцію "Привітай президента", яка відбулася в Дубно 24 лютого цього року такою, що може посягати на честь і гідність Януковича. По цій справі відкрито кримінальне провадження... Акція полягала в тому, що молодь збирала побажання дубенчан президенту, які записували на листках ватману", - розповідає на своїй сторінці в Фейсбук Ігор Гузь, голова Національного Альянсу, депутат Волинської обласної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Нідерландах з'явився "Янукович з простреленою головою"

У середу, 21 березня, він зустрічався з керівництвом обласної міліції й добивався припинення переслідувань активістів.

"Їздили з колегами її виручати, мав розмову з керівництвом місцевої та обласної міліції, вимагав припинити переслідування! В іншому випадку будемо змушенні вдатися до акцій протесту. Ці потвори вже бояться листа ватмана, на якому громадяни їхньої ж країни висловлюють своє "захоплення" діями вуркагана та рецидивіста", - розповідає Ігор Гузь.

У прес-службі Національного альянсу кажуть, що вказівку місцевій міліції встановити особи учасників акції та автора побажання дали в СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернівці заклеїли листівками-графіті з червоною цяткою

"Під час акції перехожі мали можливість написати свої побажання Президенту на ватманах. Хтось з учасників написав "Та щоб ти здох!", працівники СБУ побачили в цьому побажанні посягання на честь та гідність гаранта і дали розпорядження міліції ідентифікувати всіх учасників акції. Як доказ вони надали працівникам міліції фотографії, які завантажили з соціальної мережі Вконтакте", - пояснюють у прес-службі організації.

"Національний Альянс" вважає, те що СБУ займається такими акціями і те, що за побажання відкриваються кримінальні провадження, говорить лише про одне – страх у влади перед громадянами посилюється і перетворюється на параною", - йдеться в розповсюдженому з цього приводу повідомленні Альянсу.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині за побажання Януковичу "Та щоб ти здох!" міліція викликає на допити націоналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути