вівторок, 28 лютого 2012 20:50

На Рівненщині опозиціонери хочуть єдиного кандидата по мажоритарці

На Рівненщині опозиціонери хочуть єдиного кандидата по мажоритарці

Сьогодні в Рівному обласний Комітет опору диктатурі оприлюднив Меморандум про основні принципи висунення та підтримки кандидатів у народні депутати від опозиційних політичних сил по мажоритарних округах Рівненщини на виборах до Верховної Ради України 28 жовтня 2012 року. Документ підписали представники 5 політичних сил, 7 ще роздумують.

"Підписуючи цей документ, ми зобов'язуємось вийти з єдиним кандидатом в депутати до Верховної Ради України на виборах 2012 року по кожному з мажоритарних округів Рівненської області. Стверджуємо, що кандидати у народні депутати по п'яти мажоритарних округах від політичних сил, що входять у Комітет опору диктатурі в Рівненській області, повинні пропонуватися виключно осередками на місцях, а не бути "призначенцями" керівних органів партій", - йдеться в меморандумі.

Єдиного узгодженого кандидата від опозиції погодилися висувати обласні парторганізації УНП, "Народної самооборони", Християнсько-демократичного союзу, Української платформи "Собор" та "Громадянської позиції". До узгоджених дій не запросили лідера обласної органції "Наша Україна", нардепа Віктора Матчука.

"У розробці документів брали участь представники всіх політичних сил, які входять до Комітету опору диктатурі. Процес тільки розпочався. Сподіваюся, що документ підтримають також "Свобода", "Батьківщина", "Фронт змін", НРУ, "Реформи і порядок" та "Удар". Правда, не йдеться про партію "Наша Україна", яку вважаємо умовно опозиційною. Її й не запрошували, бо виразно демонструє провладну орієнтованість. Правда, є районні організації з якими ми активно співпрацюємо. Однак, право підпису має голова організації, нардеп Віктор Матчук", - зазначила Світлана Ніколіна, голова обласної організації УНП .

Опозиціонери також підписали угоду про спільні дії.

"Ми відмовляємось від політичної взаємної критики та декларуємо принцип взаємоповаги і взаємного непоборювання між опозиційними політичними силами", - йдеться в документі.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині опозиціонери хочуть єдиного кандидата по мажоритарці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути