неділя, 01 травня 2016 20:27

На Великдень "режим тиші" в зоні АТО не порушувався

На Великдень "режим тиші" в зоні АТО не порушувався

З початку доби в зоні проведення АТО бойовики жодного разу не порушили "режим тиші".

Про це повідомляє прес-центр АТО.

"Сьогодні, в день святого Воскресіння Христового, бойовики проросійських НЗФ вперше за досить тривалий період часу не вдавалися до збройних провокацій проти українських захисників", - повідомив представник штабу АТО майор Антон Миронович.

Однак, українські військовослужбовці перебувають у постійній готовності відбити можливу атаку противника, незважаючи на зниження бойової активності. Оскільки лишень напередодні штаб повідомляв про те, що бойовиків незаконних збройних формувань за добу (в суботу, 30 квітня) 27 разів відкривали вогонь по позиціях сил антитерористичної операції.

Раніше повідомлялось, що Петро Порошенко запропонував Росії підтвердити свою приналежність до християнської цивілізаціїі та припинити вогонь хоча б на Великдень. Зі свого боку, український лідер також пообіцяв забезпечити режим припинення вогню.

У підсумку учасники Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації в Донбасі домовилися про перемир'я на Великдень і травневі свята, яке набуло чинності в суботу, 30 квітня, з півночі.

Проте бойовики російсько-терористичних формувань продовжували здійснювати збройні провокації проти українських бійців в зоні АТО.

<p

Зараз ви читаєте новину «На Великдень "режим тиші" в зоні АТО не порушувався». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути