середа, 28 травня 2014 09:21

Спецтема: Війна на Донбасі

На Москву треба далі тиснути - Туск

На Москву треба далі тиснути - Туск

Євросоюз має й надалі тиснути на Росію, щоб вона припинила посилати в Україну своїх солдатів та ескалувати насилля.

Про це заявив голова Ради міністрів Польщі Дональд Туск за результатами зустрічей у Брюсселі з президентом Європейської Ради Германом Ван Ромпеєм, президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу, канцлером ФРН Ангелою Меркель і прем'єр-міністром Великої Британії Девідом Кемероном.

"Ми усі маємо схожу позицію: необхідним є подальший тиск на Москву, аби зупинити її від ескалації насилля, кажучи просто – від посилання найманців, солдатів, які підтримують сепаратистів (в Україні. – ред.), що призводить до такого гострого конфлікту", - заявив Туск.

Він підкреслив, що ситуація "дуже серйозна", адже йдеться про десятки, а за деякими даними - і сотні жертв.

Водночас Туск наголосив, що визнання Росією результатів президентських виборів в Україні не вплине на позицію Європи з огляду на попередні дії Кремля, зокрема анексію Криму.

На його переконання, ЄС має продемонструвати готовність до подальших санкцій, якщо буде потреба. "Ніхто не виступатиме за їх запровадження вже зараз, але ми маємо солідарно й однозначно сказати, що Європа готова до подальших санкцій, якщо росіяни не відмовляться від цієї політики, насамперед через підтримку сепаратистів шляхом висилання зброї і людей через російсько-український кордон",- зазначив польський прем'єр.

За його словами, однозначна відмова Москви від організаційної підтримки сепаратистів буде першим справжнім тестом на добру волю з боку Росії.

Зараз ви читаєте новину «На Москву треба далі тиснути - Туск». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути