четвер, 18 липня 2013 18:37

На Майдані у Києві почався мітинг врадіївців

На майдані незалежності починають збиратися учасники Врадіївської ходи.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Всього з різних міст до Києва мають прийти близько 70-ти людей. Наразі на майдані з десяток людей, які йшли пішки із Врадіївки та ще близько 40 людей, які безпосередньо прийшли на акцію. Люди тримають державні прапори і прапори із назвами громадських організацій. Партійної символіки поки немає.

Як розповів один із учасників ходи у лавах протестувальників ще кілька днів тому виникла суперечка. Почав її "ударівець" Сергій Каплін. Він за словами активістів самовільно організував штурм райвідділу у Фастові, намагався те саме зробити у Василькові, а сьогодні зранку нікого не повідомивши організував ходу, яка до Врадіївців не має жодного відношення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Співробітник Врадіївського райвідділу міліції досі ходить із синцями

"Мені сьогодні повідомили, що хода вже рушила, хоча за планом ми ще не мали виходити. Ті люди йшли під прапорами УДАРу та Батьківщини. А це перша ознака того, що це не наша хода, бо в нас від самого початку була принципова позиція бути без партійної символіки", - наголосив активіст.

Він також розповів, що сьогодні у Києві до них підходив представник міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка і запропонував зустрітись. Врадіїївці у відповідь запросили Захарченка на 18.00 на Майдан Незалежності.

"Наші вимоги — це, по-перше, відставка Захарченка. Це тотальна переатестація всіх міліціонерів і те, аби останнє слово в їхньому призначенні було за громадськістю. Також ми додали вимогу звільнення всіх політв'язнів, а також виконання вимог по конкретних справах людей які йшли з нами", - заявив Василь Люборець, координатор ходи.

Він також запевнив, що Врадіївці планують залишатися на Майдані Незалежності доти, доки не будуть виконані усі їх вимоги. Вони не виключають, що залишаться у центрі Києва на декілька днів. Тим часом на майдані виступають різні активісти, люди скандують "Банду — геть!", "Захарченка — геть!".

Зараз ви читаєте новину «На Майдані у Києві почався мітинг врадіївців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

255

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути