пʼятниця, 17 серпня 2012 21:13

Спецтема: Боротьба за "мову"

На Херсонщині турецькій мові хочуть надати статус регіональної

На Херсонщині турецькій мові хочуть надати статус регіональної
Згідно з останнім переписом населення, в Херсонській області проживає 3 тис. 736 турків. Фото: abzacnews.blogspot.com

Турки, які компактно проживають на Херсонщині у сільській місцевості кількох районів, можуть поставити питання про надання їхній мові статусу регіональної.

Про це заявив у п'ятницю голова обласної ради Віктор Пелих на брифінгу після сесії облради, на якій було прийнято рішення про надання російській мові статусу регіональної на території Херсонщини.

"Можливо, у сільських територіях - є і турки у нас компактно живуть, є і татари, які компактно живуть, де більше відсотків - вони теж приймуть рішення. Є закон ("Про засади державної мовної політики"), ну що нам робити? Ми законослухняні громадяни. Будемо виконувати", - зазначив Пелих.

Як повідомили в Херсонській облдержадміністрації, згідно з останнім переписом населення, в області проживають 3 тис. 736 турків - у Чаплинському, Новотроїцькому, Білозерському та деяких інших районах області. Найбільше їх у Чаплинському районі - 2 тис. 278 осіб.

Нагадаємо, кримські татари, які компактно проживають у смт. Новоолексіївка Генічеського району, вже підняли питання про надання кримськотатарській мові статусу регіональної на території цієї селищної ради.

Зараз ви читаєте новину «На Херсонщині турецькій мові хочуть надати статус регіональної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути