середа, 04 липня 2012 12:44

Спецтема: Боротьба за "мову"

На Черкащині проситимуть Януковича не підписувати "мови"

На Черкащині проситимуть Януковича не підписувати "мови"
Фото: korrespondent.net

Звернення до президента Віктора Януковича з вимогою не підписувати закон про мови готує Тальнівська міська рада Черкаської області.

"На минулій сесії ми майже одноголосно прийняли звернення до Верховної Ради, – каже міський голова Олександр Біленко. – Вимагали від депутатів не ухвалювати скандальний закон у другому читанні. З усіх присутніх депутатів лише один був проти – голова фракції Партії регіонів. Та й той просився, мовляв, я не проти, але дайте до пенсії доробити. Ще один регіонал утримався, а решта були за.

У міській раді Тального – 34 депутати. 10 представляють "Громадянську позицію" Анатолія Гриценка. Гриценка представляє  і міський голова Тального. 9 депутатів обрано від БЮТ-"Батьківщини", 6 – від Партії регіонів, 2 – від "Нашої України",  ще двоє – від "Союз. Чорнобиль. Україна" і один – від Європейської партії Катеринчука.

"Звертатимемося просто до президента, бо після відставки Литвина і Томенка до Верховної Ради звертатися марно, – каже Біленко.–  Протестуватимемо доти, доки закон не скасують".

Натомість жодного звернення не ухвалила Тальнівська районна рада. Там більшість складають депутати від Партії регіонів.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині проситимуть Януковича не підписувати "мови"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути