вівторок, 10 січня 2012 14:18

На Януковича подали позов через скасування Дня свободи

На Януковича подали позов через скасування Дня свободи

Голова Рівненської обласної організації УНП Світлана Ніколіна подала позов до Вищого адміністративного суду з вимогою визнати незаконним указ президента Віктора Януковича, який скасовує відзначення 22 листопада Дня свободи.

"Об'єднання святкування Дня свободи із Днем Соборності є нелогічним та історично не вмотивованим. Це - два історично різні свята. Янукович скасував свято Помаранчевої революції лише з однієї причини – через панічний страх перед українським народом. Можна скасувати День свободи, але не можна знищити вільний дух українців, загартований віковою боротьбою за незалежність", - зазначила в коментарі Gazeta.ua Світлана Ніколіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович скасував День свободи

Вона вимагає визнати незаконним указ президента Януковича № 1209/2011 "Про відзначення в Україні деяких пам'ятних дат та професійних свят", яким голова держави скасував указ свого попередника Віктора Ющенка від 19 листопада 2005 року № 1619 "Про День свободи" і переніс відзначення цього дня з 22 листопада на 22 січня – День соборності.

Судитися з Януковичем за День свободи Світлані Ніколіній підказали однопартійці із села Рясники Гащанського району Рівненщини.

Зараз ви читаєте новину «На Януковича подали позов через скасування Дня свободи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути