Ексклюзиви
пʼятниця, 02 листопада 2012 16:55

МЗС: Критичні заяви глав місій ОБСЄ про вибори в Україні — це особисті міркування

МЗС: Критичні заяви глав місій ОБСЄ про вибори в Україні — це особисті міркування
Фото: rian.com.ua

Критичні висловлювання про проведення виборів в Україні, які пролунали з уст голови Місії довгострокових спостерігачів ОБСЄ Одрі Гловер та голови делегації ПА ОБСЄ Вальбурги Габсбург Дуглас, є їхніми особистими міркуваннями, а не результатом спостереження усіх членів делегації.

Про це йдеться у коментарі прес-служби МЗС України.

"Після парламентських виборів в Україні, які відбулися 28 жовтня, голова Місії довгострокових спостерігачів ОБСЄ Одрі Гловер зазначила, що "демократичний процес в Україні став на зворотній шлях".

Інший представник від ОБСЄ, голова делегації Парламентської Асамблеї ОБСЄ Вальбурга Габсбург Дуглас заявила: "Для того, щоб почути позицію ключових політиків у державі, не потрібно їхати до них у тюрму". Однак, беручи до уваги заяви інших спостерігачів, стає очевидно, що висловлювання В.Г.Дуглас та О.Гловер є їхніми особистими міркуваннями - безпідставними та емоційними, а не результатом спостереження усіх членів делегації", - наголошується у коментарі зовнішньополітичного відомства України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт про резолюцію Сенату США щодо Тимошенко: Перспективи, на жаль, не райдужні

У МЗС наводять слова колишнього голови Парламентської Асамблеї Ради Європи Мевлюта Чавушоглу, який зауважив, що спільна заява, зроблена головами місій ПАРЄ та ОБСЄ, не відображає висновків членів ПАРЄ, озвучених у понеділок вранці на внутрішньому засіданні.

В основі розбіжностей лежать опубліковані ЗМІ 29 жовтня після виборів заяви О.Гловер, які не співпадають з оцінками усієї делегації моніторингової місії ЄС, підкреслює МЗС України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від висновків ОБСЄ залежить подальший шлях України до ЄС - Огризко

"Інші спостерігачі також ставлять під сумнів висловлювання О.Гловер та Г.Дуглас, вважаючи, що у випадку останніх має місце вплив особистих переживань на виконання офіційних повноважень. Цілісність та достовірність звіту місії спостереження ОБСЄ ставиться під загрозу", - вважає зовнішньополітичне відомство України.

МЗС також підкреслює, що оцінки з боку Гловер та Дуглас йдуть навіть урозріз з тим, що говорять про вибори в Україні члени опозиційної партії.

"Водночас МЗС виходить з того, що на всьому просторі ОБСЄ - від Техаса та Айови до Бухареста, Луганська, Тбілісі і далі на схід - повинні застосовуватися єдині стандарти як проведення самих виборів, так і спостереження за ними, зокрема, і в частині створення сприятливих умов для роботи міжнародних спостерігачів. І ми як країна, що головуватиме в ОБСЄ наступного року, наполягатимемо на цьому", - резюмували у міністерстві.

Зараз ви читаєте новину «МЗС: Критичні заяви глав місій ОБСЄ про вибори в Україні — це особисті міркування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути