субота, 04 липня 2015 15:56

Ми - за мир, але не за будь-яку ціну - Порошенко нагородив захисників Слов'янська і Краматорська

Ми - за мир, але не за будь-яку ціну - Порошенко нагородив захисників Слов'янська і Краматорська
Фото: http://www.president.gov.ua/

Президент України Петро Порошенко наполягає на пріоритетності політичного врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Усвідомлюючи ціну питання, я наполягав, наполягаю і буду наполягати на пріоритетності політичного врегулювання. Безумовно, ми - за мир. Але - не за мир за всяку ціну. Ми не здамо ні клаптика української землі, - заявив Порошенко на зустрічі з військовослужбовцями-захисниками Слов'янська і Краматорська, повідомляє прес-служба глави держави в суботу.

Зустріч проходила з нагоди річниці визволення цих міст від бойовиків.

"Цей день, 4 липня, назавжди увійшов у новітню історію України. Рік тому відбулася подія, яка на весь світ засвідчила, що Збройні Сили України здатні не лише захищати і обороняти, але робити блискучі наступальні операції. Символом цієї міці стала праця наших Збройних Сил по звільненню Слов'янська. Слов'янська, який був символом знущання над українцями, в підвалах слов'янського СБУ було десятки закатованих українських патріотів, де знущалися над Українським прапором, Українською державою. Дякуючи вашим спільним зусиллям і блискуче проведеній операції Слов'янськ було звільнено від російсько-терористичних найманців", – заявив президент.

"Наша з вами спільна мета - відновити територіальну цілісність України, суверенітет над кожним клаптиком української землі, забезпечити і захистити незалежність України від будь-якого агресора, який вторгся на нашу землю", - підкреслив Порошенко.

Президент наголосив, що ті перші операції українських військових по звільненню мирних міст та селищ, отримали високі оцінки від міжнародних військових експертів, які відзначили ефективне планування та проведення операції по визволенню густонаселених пунктів з мінімальними людськими втратами та мінімальним руйнуванням інфраструктури.  Він також зазначив, що саме 4 липня 2014 був похований проект так званої Новоросії.

"На сьогоднішній день ціною титанічних зусиль ми зміцніли вже настільки, що готові до оборони, підкреслюю, саме оборони! - І проти найбільшої і найкраще озброєної армії на континенті, російської армії. Ми навчилися захищати свою Україну", - заявив глава Української держави.

Президент вручив державні нагороди військовослужбовцям за мужність і героїзм, проявлені при визволенні міст Слов'янськ і Краматорськ.

Зараз ви читаєте новину «Ми - за мир, але не за будь-яку ціну - Порошенко нагородив захисників Слов'янська і Краматорська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути