неділя, 10 листопада 2013 07:05

"Ми не партія вельмож та начальників" - донецькі "регіонали" вірять в перемогу Януковича в 2015-му
22

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Заради "регіональної" конференції прем'єр-міністр Микола Азаров організував робочу поїздку в Донецьк. З ранку він поклав квіти до меморіалу "Твоїм визволителям, Донбас", а потім відравився на перевибори голови донецької обласної організації ПР.

Під час покладання квітів на даху "Донбас арени" журналісти помітили охоронців, які стежили за безпекою. Заради Азарова перекрили рух в центрі міста. Перед драматичним театром, де збиралися представники ПР, комунальники та держохорона заглянули в кожен каналізаційний люк. Округу "зачистили" від припаркованих машин.

Будівлю театру перевірили за допомогою службових собак. Усіх делегатів, включаючи ВІП-персон та відданих ветеранів, провели через " рамку" та перевірили металошукачем.

Від конференції чекали бурхливих дебатів, оскільки на останній міській конференції "регіонали" виступили з критикою уряду. Нардеп Микола Левченко зажадав чітких відповідей відносно економічних перспектив, підняв питання тиску на бізнес з боку правоохоронців і розкритикував податківців, які посилюють мобілізацію коштів до бюджету на тлі спаду економіки.

Конференція зібрала керівників міст, нардепів, бізнесменів. Рефреном звучала теза, що почесний лідер партії Віктор Янукович має бути Президентом України і після 2015 року.

- Вибори в 2015 році програвати не можна – бо буде поганий кінець і нам, і нашим сім'ям, - попередив народний депутат Валентин Ландик.

Він виступив критиком влади, тоді як Тетяна Бахтеева обсипала уряд компліментами, похваливши медичну реформу.

Виробник " Нордів" Ландик розповів, як захищає свого виробника Росія і як кривдять вітчизняного виробника в Україні. За його словами, Росія увійшла до СОТ більш захищенною, ніж Україна.

- Ми ще згнітивши серце продовжуємо випускати продукцію. Якщо згадати репетицію на митниці з боку РФ, то ми із здриганням думаємо про те, а що ж буде після 28 листопада. Для "Норду" немає проблем в Європі, для нас є проблеми в Росії.

Він змалював важкість змін митного контролю з боку РФ і повідомив, що його товар подорожчав в Росії на 35-45 %, ставши не конкурентоздатним.

В інтересах українського експортера Ландик пропонує негайно понизити процентні ставки для отримання кредитів підприємствам та відпустити курс.

- Потрібно захищати своїх. Чому в магазинах огірків і помідор своїх немає? Та взагалі нічого свого немає?! - емоційно обурювався Ландик. - Микола Янович, потрібно почекати входити в митний союз або в зону вільної торгівлі хоч би на рік. Підрахувати плюси і мінуси.

Його виступ викликав підтримку в залі.

У відповідь Азаров повідомив що Україна втратила 25% товарообігу з Росією, а для перебудови української экономиики знадобиться 160 млрд євро.

- Впродовж 15 років потрібно перебудувати економіку і виробництво так, щоб товари були конкурентноздатні на ринку ЄС - інакше ця зона обернеться для нас колосальними втратами. Якщо зуміємо швидко в історичному плані перебудувати економіку, станемо потужною державою. Наш партнер з півночі виставляє умови: якщо потік товарів через ваші відкриті ринки піде на наш ринок, ми нестимемо втрати і будемо вимушені від вас відгороджуватися. Тому зараз ключова проблема - домовитися з Росією. Від цього залежать зарплати, пенсії по суті - усієї країни, - заявив пан Азаров.

Прем'єр призвав однопартийців проводити роз'яснювальну роботу серед населення. Надії на ідеологічний фронт він поклав на Бориса Колеснікова, який 10 років керував обласною парторганізацією, а тепер обраний замом Азарова по партійній лінії.

Замість Колеснікова рулювати партією в Донецькій області обрали главу ОДА - Андрія Шишацького. Приймаючи пост, він сказав, що ПР несправедливо називають партією вельмож та начальників

- Ми партія народної більшості, - вважає Шишацький.

Борис Колесніков виразив упевненість, що чинний Президент України продовжить свої повноваження в 2015 році.

-В приймальні Ерхарда висів плакат "Грошей немає, але обов'язково будуть". Він вселяв упевненість в німця, а в Пинзеника - міністра фінансів в уряді Тимошенко в приймальні висів плакат: "Грошей немає, і не буде". Така опозиція не є небезпечною для нас, - переконаний головний ідеолог ПР.

Після конференції Азаров повідомив журналістів, що приїжджаючи на батьківщину, всякий раз насичується натхненням. І відїхав на кортежі з 14 автомобілів.

Зараз ви читаєте новину «"Ми не партія вельмож та начальників" - донецькі "регіонали" вірять в перемогу Януковича в 2015-му». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

439

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути